Skocz do zawartości
witek666

Pomoc W Wyborze Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chęć kupić procek E8400 do tego płytę FOXCONN P35A-S i do tego jakieś pamięci na szynie 1066 jakieś 2x 1 GB no i zasilacz Chiefteca 750 V dlatego duży bo mam dwie nagrywarki i 3 dyski na sata no i planuje jeszcze zakup 9800gtx proszę o radę czy dobry zestaw co może poradzicie nie chce podkręcać ale chce mieć dobry i stabilny sprzęt . Proszę o jakieś porady wydać chcę 1500zł na to może E8500 co?? A może jakaś inna płyta co??

Edytowane przez witek666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

svende jak ja moglem być tak bezmyślny, chyba 1 kW wystarczy ? :cool:

a co do zasilacza to jaki polecacie na taki konfiguracja( 3 dyski dwie nagrywarki no i dojdzie jeszcze karta) a kartę będę miał Bliss 8800 GT 1024 MB Golden Sample no i co do pamięci co lepsze 800MhZ czy 1066MhZ wolał bym nie podkręcać proszę o radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Svende ok piszesz że taki zasilacz a ja mam teraz Chiefteca 450 W więc by wystarczyło??

Dziwnę piszą że te karty ciągną po 500 W więc nie wiem co robić do tego mam dwie nagrywarki LG i do tego dyski 250 , 320 i 750 GB wszystkie satai i seagate Proszę o pomoc w wyborze tego zasilacza do tego procesora i karty graficznej no i do tych dysków i nagrywarek. No i jakieś pamięci przydały by się jakoś wolał bym 1066 bo nie myślę podkręcać tylko jakie polecacie mogę tanio mieć patrioty lub corsair lub A -data lub Trascend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie bedziesz podkrecał to pamieci nie będą Ci pracowały z czestotliwością 1066Mhz tylko mniejszą. Która karta Ciągnie 500W? 9800GTX z tego co wiem to w stresie potrzebuje ~260-280W EDIT: (chodzi o cały zestaw testowy)

Edytowane przez mattis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która karta Ciągnie 500W? 9800GTX z tego co wiem to w stresie potrzebuje ~260-280W

Jak juz poprawiasz kogoś to nie pisz głupot :mur: Karta grafiki nie może brać wiecej jak 150-160W bo żadne rozsadne chłodzenie powietrzne wiecej nie rozproszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz poprawiasz kogoś to nie pisz głupot mur.gif Karta grafiki nie może brać wiecej jak 150-160W bo żadne rozsadne chłodzenie powietrzne wiecej nie rozproszy.

Dokładnie. Nie wiem jak ludzie mogą wypisywać bzdury że ta karta ciągnie 250W, gdyby tak było karty zdychały by jak muchy...bo chłodzenia na nich zamontowane nie radziły by sobie z odbieraniem ciepła gdyż wątpie żeby odebrały z rdzenia karty wiecej jak 150W ciepła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale powiedz czy autorowi jest potrzebne ile sama grafika potrzebuje mocy?Nie, a podalem to aby wiedział że wcale nie trzeba 750W żeby to chodziło wszystko (cały zestaw)

EDIT:

Wyjaśniam dokładnie, do zestawu autora wystarczy spokojnie 450W (np Corsair) 750W to dużo za dużo.Sama karta potrzebuje 150-160W, cały zestaw testowy okolo 280W.

Wykres poboru mocny przez cały zestaw jest tu : http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia...ew,1800-12.html

Wszystko jasne!

Edytowane przez mattis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za odpowiedzi wszystko już jasne aż mi głupio pisać( jak karta może ciągnąć 500W tylko się pier..... w czoło) ok mam 450 W zasilacz Chiefteca mam go 2 lata i myślałem żeby go zmienić bo płyta foxconn potrzebuje wtyczki EPS/ATX12V 8-4 pin a mój zasilacz ma tylko 4piny i tak pytam co radzicie kupić znów dobrego chiefteca czy Corsaira . A co do pamięci to widzę żę chyba trzeba będzie kupić te 800MhZ. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi proszę tylko o radę jaki zasilacz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi