noose Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 przeszukalem to forum wzdloz i wszez i za **** nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytania: 1) czy mozna podkrecic predkosc wysylki w neo+ 2) czy mozna podkrecic predkosc sciagania 3) czy mozna zmienic ADSL na DSL (chodzi mi o to, zeby tyle samo odbieral co wysylal) 4) czy router wbudowany w lucenta ma taka funkcje na DHCP ze przydziela za kazdym razem ten sam IP lokalny jednemu kompowi ? np. 192.168.0.2 dla mnie, po kazdym odpaleniu mojego kompa ?? jezeli znacie odp na moje pytanka, to czekam na szybka odp.... blagam Was, pomozcie mi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 // zakladamy ze nie masz wujka prezesa tpsa ani calej rodziny od 3 pokolen na centrali ktora moze cie poprzelaczac na 8mbit .....;] 1) nie 2) nie 3) nie (chyba ze chcesz miec 128kbit/128kbit to wtedy sie da ale raczej nie o to chodzilo ;] ) 4) nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 hehe :) prawda nie o takie cos mi chodzilo z tym 3 :D a teraz mam takie jeszcze pytanko.... skoro neo+ ma max 512kbit/s czyli 64kbyte/s to dlaczego miejscami wyciagam UWAGA 80kbyte/s ?? albo dzisiaj na ftp byl motyw ze gosciu ciagnal odemnie 30kbyte/s !!! a powinienem miec 16 :D skoro sa takie anomalie to nie mozna ich przerobic na stale predkosci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Flushowanie bufora modemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 eeeeeee, co ?? mozesz mi to objasnic ?? bo nie zabardzo wiem o czym mowisz.... 1) co to jest?? 2) skuteczne?? 3) ktos to robil?? 4) jak to zrobic?? 5) ile daje ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 1) Jest to opróżnienie bufora modemu, które powstaje np. w wypadku zagapienia się windowsa i dane które dłużej posiedziały w buforze zostają przesłane do systemu, co system widzi jako wzrost prędkości. 2) nie wiem w jakim względzie. 3) Każdy windows obciążony procesami 4) Odpalić milion procesów w windowsie 5) Nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 hehe :D nie wiedzialem ze to o to chodzi :D mowisz ze windows sprawia ten teorytyczny przyrost predkosci.... ja mam przerobiony modem na router, to tez tak dziala ?? no i jakim cudem gostek ktory zaczal odemnie sciagac sciagal 30 kilobajtow /sek przez ok 20min ?? a nie pomogloby mu np, flash z innego modemu czy pogrzebanie w jego opcjach zeby dostawal wiecej napiecia czy czego tam (jest w menu w terminalu) :D com ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 flush != flash przestawienie na router pomagaw malym stopniu takim cudem mogl sciagac tyle , ze modemy posiadaja jeszcze wewnetrzna kompresje danych i przy przesylaniu plikow podatnych na kompresje (np. 10mb pliku .txt) mimo iz rzeczywista predkosc jest 128kbit/s (zalozmy) to po dekompresji z modemu do kompa leci 160kbit/s (predkosci podane na pale takze nie czepiac sie :>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 o tym to wiem, ze jak sie przezuca pliki podatne na kompresje to sie "szybciej" sciagaja, bo modem je w locie pakuje. takie pytanko.... myslicie ze gostek ktory sie uczy w LO (czytaliscie moje poprzednie posty, to powinnisice wieidziec :D), trzyma na ftp pliki txt?? same mp3 + divx + appz skakowane iso lub zipem. ale nadal nie wiem dlaczego te predkosci czasem dostaja takich anomali..... skoro neo+ jest podpiete pod polpaka, to chyba powinna byc jakas mozliwosc rozszerzenia sobie pasma. przeciez dsl z tepsy tez chodzi na tym samym laczu co neo..... a tutaj sie zajmujecie tuningiem sprzetu wiec :) podkreccie troche modemy, powiedzmy z 512 na 1024 :D jakbym na neo wyciagal tyle co dsl 1mbit to bym sie cieszyl baaaardzo :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Prawdopodobnie program liczący transfer jest zwalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...