noose Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 hehe :)) i kolejny z cyklu moich postow o neo.... teraz chodzi mi o to czy mozna dzieki jakiemus programikowi ustawic sobie opcje MX (takie cosik zwiazane z mailem) w DNS? uzywam programu z NO-IP.COM (bardzo dobry) i postawilem u siebie serverek ftp + www + mail.... ale to ostatnie nie dziala, bo przy tescie pisze ze nie mam MX na DNS :| mozna to jakos obejsc?? albo wyslac jakis pakiet do DNS'a zeby to zmienic czy cos?? a moze jedynym wyjsciem jest kupienie z no-ip.com tego co pozwala na postawienie mailservera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Musisz tworzyć wpis w dns'ie @ IN MX <prior> <host.domena>. Tak jest w przypadku bind'a 8/9. Nie wiem dokładnie jak działa no-ip i co przekazuje do dns'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 <lol> a moze cos jasniej ??? daj jakis tutorial jaki program, jaki system itp.... prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 musze sie dopisac do dns'a chociazby tego co tpsa daje: 194.204.159.1 albo 194.204.152.34 jezeli mozesz to daj przyklad dla 'mojadomena.no-ip.com' [to jest fikcyjne :D] :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Ale jak ty sobie wyobrażasz dopisanie się do dns'a do którego nie masz dostępu. Nie wiem na jakiej zasadzie działa dokładnie no-ip i jakie możliwości wpisów w dns'ie umożliwia. Najlepiej przeczytaj co dokładnie udostępniają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...