Skocz do zawartości
AdaskoW.

Potrzebna Opinia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam kompa

PIV 2.8 na płycie głównej GA-945PL-S3 oraz 2GB DDR2 566, grafa ATI HD 2600 PRO 256MB

I pytanie co w tym zestawie zmienić.

Osobiście myślę nad wymianą karty graficznej, ponieważ jest najbardziej przyszłościowa (obecna płyta obsługuję PCI-expres) co pozwoli mi na zainwestowanie na początku w grafę do której po wydaniu Army 2 będzie można wymienić procek i resztę bebechów

Moja propozycja (w cenie do 700zł)

GeForce 8800 GT Asus 1GB TV & 2x DVI (PCI-E)

GeForce 8800 GT Asus 1GB TV & 2x DVI (PCI-E)

układ GeForce 8800GT; rdzeń @ 600 MHz, pamięć 1024 MB @ 1800 MHz DDR3 (pamięć z interfejsem 256-bit), magistrala PCI-E x16, 2x DVI (przejściówka na D-sub 15-pin w komplecie); wyjście S-Video / composite oraz HDTV (component); sygnał DVI zgodny z HDCP, Company of Heroes

Radeon 3870 Asus TOP 512MB 2xDVI

320 jednostek obliczeniowych (64 SPU), rdzeń @ 851 MHz, 512 MB @ 2280 MHz (DDR4, 256-bit), 2x DVI (1HDCP), HDMI (by adapter), wydajne i ciche chłodzenie wentylatorem z radiatorem, DX10, OpenGL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby odczuc różnice musisz wymienic całego kompa. P4 zabije wydajnośc tego gf88. Żeby cokolwiek miało sens potrzebujesz ok 500zł: 200 mobo na p31 lub p35, 200 e2180 i 100 na 2x1 porządnego ramu

Dzięki za rade na to wygląda że bede musiał się wstrzymac z kupnem samej grafiki skoro nie przyniosło by to znaczącej poprawy a co za tym idzie trzeba zbierac na nowego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi