buchta Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Witam. Jestem nowy na forum i witam wszystkich serdecznie. Zaczne od kompa: Celeron 1,7 ( 2,0MHz ) MSI 845E Max ( BIOS 5.70 ) 256MB DDR ( 333MHz ) GeForce 2MX 400 64MB RAM ( stery 28.32 ) SB Live! XP +SP1 i wszystkie pozostałe Mam kilka pytan: 1. Dlaczego wywala mnie z gier ( np. NFS:HP2, Soldeir Of Fortune 2 ) po kilku minutach albo od razu...Nie wyskakuje zaden blad tylko wychodzi sobie na pulpit...Myslalem ze cos namieszalem ale po reinstalce XP wszystko dokladnie tak samo. Proba wsadzenia innych sterow nie pomogla...Rece mi opadaja bo nie wiem co mam robic... 2. Czy ktos mi moze wytlumaczyc zasilanie na AGP??? Mam na mojej plycie od 1,5V w gore, moze przez mojego Geforce`ika przechodzi za duzo sztromu?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 AD1 - wygląda jak problem z grafą - bo intel przecież jest stabilny :D - spróbuj w biosie dać AGPx2 lub podnieść AGP drive strength Ewentualnie może to byćproblem z zasilaniem - jaki masz zasilacz i jak trzyma napięcia ?? AD2 - 1,5 V to normalne napięcie dla AGPx4 - możesz nawet podnieśćjeśli sięprzewraca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buchta Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Grafika poszla do wymiany - za pare dni bedzie GF4 MX wiec spox ale mam pytanie w sprawie zasilacza... Mam zasilacz z "Megabajta" 350w. Jest tam wtyczka 12v przeznaczona dla P4. Grafika jaka wlozylem teraz ( s3 savage ) tez strasznie sie grzeje.Czy ta wtyczka 12v dla p4 ma byc pdlaczona w moim przypadku ( celeron 1,7 )???????? Bo chyba jestem po tylach ze sprzetem ostatnio... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Grafika poszla do wymiany - za pare dni bedzie GF4 MX wiec spox ale mam pytanie w sprawie zasilacza... Mam zasilacz z "Megabajta" 350w. Jest tam wtyczka 12v przeznaczona dla P4. Grafika jaka wlozylem teraz ( s3 savage ) tez strasznie sie grzeje.Czy ta wtyczka 12v dla p4 ma byc pdlaczona w moim przypadku ( celeron 1,7 )???????? Bo chyba jestem po tylach ze sprzetem ostatnio... Wloz ta wtyczke bo ona jest do zasilana "podobno" procka ale niechce mi sie w to wierzyc ;) i dzieki temu odciezysz glowna wtyczke. Co do karty graficznej to radze ci jakiegos radka 8500/9100 bo bedziesz miec o wiele lepsza wydajnosc i ta karta jest juz przyszlosciowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...