Arczi Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam, niedlugo czeka mnie zmiana kompa. Na poczatku mialem kupic sobie 2x1GB A-Data Extreme Edition, takie oto: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11383. Wedlug tej strony: http://ramlist.ath.cx/ddr2/ niektore są na Micronach D9, a niektore na ProMosach. Poczytalem troche tutaj na forum, no i wyczytalem, ze te nowe A-Data Extreme Edition CL4 juz ponoc tak dobrze sie nie kreca. A bede kupowal proca E2180 wiec oc bedzie na porządku dziennym, wiec co za tym idzie pamieci musza sie ladnie bujac. Dzisiaj przegladajac sobie oferte proline zauwazylem takie oto pamiatki: http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=GEIL+2GB+DDR2+800+KB, rowniez 4-4-4-12. Wedlug powyzszej strony wszystkie te pamieci są na kostkach Elpidy. I teraz pytanie do Was - cena tych pamieci jest wrecz identyczna, obie idą w 4-4-4-12, a jesli wziac pod uwage to, ze bede krecil, to ktore pamięci lepiej wziac? Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Hmmm... Dużo ludzi mówi że GeILe to shit... Ja się nie zgodzę bo posiadam (chyba że trafiłem na dobrą sztukę) GeIL Ultra CL4 800MHz DC i robią 1000MHz+ na CL5. Co do GeILi wyżej to są one słabe do OC, lepiej wziąć Ultry. Najlepiej to weź A-Daty :P Pozdro PS. Jak będziesz kupował procka to nie e2180 tylko e2160 bo OC takie same :P Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez ManhunT666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Oczywisie A-DATA VITESTA EXTREME ;) Sam posiadam te pamiatki i jakbym mial plyte, proca to bym pokazal na co jest stac :) Nie udalo sie mi ich przetestowac do konca, ale 1150MHz 5-5-5-15 i napiecia zarzucilem z gory 2,4V. 3d marki, gry, superpi katowalem kompa i pomimo, ze byly bardzo gorace dzialaly stabilnie. Odpalaly sie na 1200Mhz, ale do windowsa nie wchodzily, wyzszego napiecia nie dawalem, bo zadnego nawiewu nie mialy. Ten 1Ghz powinny zrobic z palcem w d.... ;) Jednakze zawsze mozna trafic na felerne sztuki..oby sie Tobie poszczescilo. ps. ewentualnie jak trafisz to good ram 900pro na micronach, ale to juz pelen wypas :P a-daty chyba tez kiedys byly na micronach... ps2. poszukaj kingstony 667 cl5 na elpidach, spokojnie lataly na 800 4-4-4-12 i wyzej :) Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Grzesiek_KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 A-DATA VITESTA EXTREMERozumiem, ze pod tą nazwą masz na mysli te pamięci: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11383? P.S. Teraz one nie są na micronach ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) P.S. Teraz one nie są na micronach ? :blink:Podobno czasem się trafiają, ale generalnie nie :) Generalnie Geile Black Dragon sobie odpuść, jeśli chcesz kręcić. Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez maroon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 W pojedynku Geil i A-data osobiście wybrałbym A-Daty.Tak jak mówi Maroon z OC na Geilach nie bedzie za wesoło, chociaż jest (minimum) jeden użytkownik na tym forum któremu udało sie ładnie podkrecić geile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ok dzieki, w takim razie na 99% wezme te a-daty extreme edition cl4 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Mattis o kim mówisz? Jeśli nie o mnie to jest ich dwóch :P P.S Jak autor się zdecydował to temat do zamknięcia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 P.S Jak autor się zdecydował to temat do zamknięcia :]Popieram :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Jeszcze raz ja :razz: Mam takie ostatnie pytanko. Tak sobie patrze w tym dziale "Co kupić" i widze, ze sporo osob do OC poleca brac pamieci na elpidach. Czy one są lepsze od tych A-Data ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@riucha Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Jeszcze raz ja :razz: Mam takie ostatnie pytanko. Tak sobie patrze w tym dziale "Co kupić" i widze, ze sporo osob do OC poleca brac pamieci na elpidach. Czy one są lepsze od tych A-Data ? Czy lepsze? Po prostu jak znajdziesz Kingstony na elpidach to masz większą gwarancję że je podkręcisz. Niestety sprzedawcy na alledrogo i w niektórych sklepach wycwanili się i za elpidy żądają ciut za dużo, bardziej opłaca się wtedy kupować A-daty czy OCZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Taa, tyle ze na jakiejs stronce, juz nie pamietam jej nazwy pisalo, ze te A-Daty są na Micronach D9, a to chyba jeszcze lepiej :razz: P.S. A co sądzicie o czymś takim: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11995 ? P.S. 2. Z gory powiem, ze pamieci moglyby sie ladnie krecic, bo procka bym podkrecil, ale to o/c to praktycznie potrzebuje tylko do gier, wiec ocencie czy jest sens kupowac takie np. Mushkiny i nie lepiej wziac a-daty ktore mam nadzieje wykrecilbym na 1000mhz przy cl5 ? Edytowane 1 Maja 2008 przez Arczi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Wiesz jeżeli Ci sie uda je wykręcić na 1000Mhz i nic więcej Ci nie potrzebne tylko aby procka nie hamowały to możesz je kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...