Skocz do zawartości
mail'o

Mój najnowszy Bloczek :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie oto testy (zeszło sie troche zanim dotarla do mnie zapinka i trójnik od Mate) :

woda ~ 25 (termometr cyfrowy)

CPU (po godzince wygrzewania 100%load) : 39

(bez obciążenia) : 33

Rekord Polski to to nie jest ale dla mnie wystarczy :)

Ps. w porównaniu z poprzednim mini bloczkiem wierconym to i tak sukces.

Nie wiem jak duże znaczenia mają przepływy turbulentne, ale to fakt że bloczek 'bardzo szybko reaguje' na zmiany obciążenia CPU.

Test na Aquashucie 600l + chlod FSO.

Wynik jest trochę zawyżony ze względu na dosyć mało (40%) rozcieńczonego shell'a glyco zamiast wody.

PS2. zapinki od mate (od nukleona) rządzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega PROF ma całkowitą rację, sam fakt podłączania trój-wlotowca na przewodach 2*8->12 + 12 tak by od razu nie zrobił powodzi (wcześniej 2*8) zajmuje sporo wysiłku i czasu.

ps. PROF niezły kaliber ;) (możnaby jeszcze z 8 otworów dorzucić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem moznabyloby ale po co ?? skoro na 3 warstwie jest juz znikoma temperatura zbita przez spodnie warstwy otworow (widzialem gdzies symulacje podobnego bloku ale nie pamietam gdzie) a tak mamy wieksza wytrzymalosc pojemnosc cieplna oraz blok stwarza mniej (choc i tak duzo) problemow w wykonaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi