Snooze Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Czy ktos wie czemu mam 85 FPS kiedy ustawie 85Hz odswiezanie...jak dam 100hz to mam 100 FPSow chodzi mi o rozdzialke 800x600 da sie cos zrobic zeby mi ciagnelo na maxa na 85hz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Masz włączononą synchronizacje pionową (V-sync) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 gdzie to wylaczyc i czy lepiej wylaczyc czy zostawic wlaczone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 wylaczyc jest lepiej mozesz to zrobic w steronikach w zakladce opengl i w directx (oddzielnie dla tego i tego ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 hehe ja mam na q2 przecietnie kolo 700fps w 1024x768 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Masz włączononą synchronizacje pionową (V-sync)Nie moge tego wylaczyc bo nie chce mi zapisac ustawien :( co mam zrobic zeby "zapamietalo" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Skorzystaj z jednego z tweakerow np. GeForce Tweak Utility. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Skorzystaj z jednego z tweakerow np. GeForce Tweak Utility. Lepszy jest RivaTuner :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Skorzystaj z jednego z tweakerow np. GeForce Tweak Utility. Lepszy jest RivaTuner :) 640x480 max detale :P 435 fpsow PowerStrip r0x o_O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 hehe ja mam na q2 przecietnie kolo 700fps w 1024x768Chyba na detalach na min, bo na GF3(265/570) +XP11x155MHz, mam dwa razy mniej. Czy masz wyłączony dźwięk w teście ?? Ja wpisuje tylko : timedemo 1 demomap demo1.dm2 ma być coś jeszcze ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 on pewnie zrobil timerefresh a nie timedemo, stad tak duzy wynik :) Moj kumpel na D1000 i V3 zrobil kiedys test, wyszedl za mape dosc daleko, zeby mozliwie malo poligonow bylo widocznych (rysowanych), zrobil timerefresh i w wynik powalil mnie na kolana... 23333 fps (nie ma tu literowki :) tak, tak... ponad dwadziescia trzy tysiace naszych ukochanych efpeesow :D jak chcecie to moze wykombinuje skrina z takiej akcji :) ), coprawda do tylko fps chwilowy, ale wynik mimo wszystko fajny :D acha, zapomnijcie o czyms takim na GF'ach, Q2 bylo optymalizowane pod voodoo, na swoim kompie w tym samym miejscu mialem "zaledwie" kilka tysiecy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Wow. Z tym voodoo to racja, wogóle pod voodoo dobrze gry optymalizowali. Pamiętam jak po raz pierwszy zobaczyłem gry pod voodoo to mi szczęka tak opadła jak jeszcze w życiu mi nie opadła po patrzeniu na współczesne gry /prawie DOOM III mi przypomniał jak się szczękę kładzie na stole/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Wow. Z tym voodoo to racja, wogóle pod voodoo dobrze gry optymalizowali. Pamiętam jak po raz pierwszy zobaczyłem gry pod voodoo to mi szczęka tak opadła jak jeszcze w życiu mi nie opadła po patrzeniu na współczesne gry /prawie DOOM III mi przypomniał jak się szczękę kładzie na stole/ Taa - to były czasy. Pamiętam pierwszy pokaz u kumpla na 3dfx: quake2, turok i nfs2 se . Dopiero doom3 wywarł na mnie takie samo wrażenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 hehe ja mam na q2 przecietnie kolo 700fps w 1024x768Chyba na detalach na min, bo na GF3(265/570) +XP11x155MHz, mam dwa razy mniej. Czy masz wyłączony dźwięk w teście ?? Ja wpisuje tylko : timedemo 1 demomap demo1.dm2 ma być coś jeszcze ?? ale ja nie robie timedemo tylko timerefreshem:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 hehe to slabo bo ja normalnie w timerefresh to mam powyzej 1000fps i to na gf256 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 hehe to slabo bo ja normalnie w timerefresh to mam powyzej 1000fps i to na gf256timerefresh na srodku areny q2dm1 ? - jakos nie wierze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 hehe to slabo bo ja normalnie w timerefresh to mam powyzej 1000fps i to na gf256 Niezly ten gf256... Ja na moim sprzecie mam na The Edge kolo 500 fps w timerefreshu (1024*768) a w 640*480 kolo 900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 no ja mam wlasnie w 640 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 hehe ja mam na q2 przecietnie kolo 700fps w 1024x768 Hmmm... podaj mi swa konfiguracje grafy jak mozesz... jakis plik cfg or something, co gdzie amm ustawic... mam taka sama plyte jak ty i athlona 1600+ no i gf2 mx400 64mb i mam zaledwie 100fps w timerefresh... help... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Pewnie masz wlaczona synchronizacje pionowa (vsync) we wlasciwosciach karty.te 700fps to jest bez spacjalnych zabiegow odpalam q2 wlaczam defaul opengl 1024x768, gl_modulate 50 i jazda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Pomoglo :D mam teraz w 800x600 na srodku areny w q2dm1 500 fps :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Pytanie nadzwyczaj lamerskie - a jak sprawdzic ilosc FPS w Q2??? :) Prosze o wyklad lopatologiczny, bo naprawde nie wiem! :) Dzieki z gory za pomoc :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 1.odpalasz quaka przez quake2.exe lub z autostartu cd wybierasz play :) 2. po pojawieniu sie planszy z roznymi opcjami (tzw. menu) maciskasz tylde (` lub ~) to takie cos pod ESC (Escape) 3. po tym zabiegu od gory planszy zjedzie takie dziwne menu (nie buj sie gra ani grafa sie nie popsuła) 4. w tym menu wpisujesz kolejno TIMEDEMO <spacja> 1 a nastepnie naciskasz <enter> 5 nastepnie wpisujesz DEMOMAP <spacja> DEMO1.DM2 i znowu naciskasz <enter> i gotowe :D sorki za taki opis ale nie moglem sie powstrzymac, mam nadzieje ze nikogo nie obrazilem :lol: aha jeszcze zamiast timedemo podczas gry mozesz wpisac timerefresh jednak bardziej obiektywny wynik uzyskasz z timedemo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 L€€_$HY kurcze patrze tak na twoj konfig i nie wierze, ty masz naprawde w tym kompie rive 128zx ????????? Teraz to musisz nam podac jaki uzyskales w q2 wynik, bo pewnie wszyscy beda ciekawi jak na takim procku ta rivka chodzi :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 L€€_$HY kurcze patrze tak na twoj konfig i nie wierze, ty masz naprawde w tym kompie rive 128zx ????????? Teraz to musisz nam podac jaki uzyskales w q2 wynik, bo pewnie wszyscy beda ciekawi jak na takim procku ta rivka chodzi :twisted: Jak mi sie uda to podam :) A te Rivke mam, bo w gry gram rzadko i raczej w takie typu Steel Panthers World at War czy cos, co superdopalacza nie potrzebuje :P Ale mam zamiar kupic cos lepszego 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 L€€_$HY kurcze patrze tak na twoj konfig i nie wierze, ty masz naprawde w tym kompie rive 128zx ????????? Teraz to musisz nam podac jaki uzyskales w q2 wynik, bo pewnie wszyscy beda ciekawi jak na takim procku ta rivka chodzi :twisted: Zachecony i pouczony przez fi5ha przetestowalem swoja konfiguracje z zabytkowa karta graficzna Riva 128ZX 8 MB. Wszystkie wyniki dla Athlon TB 908 MHz (przy 1,01 GHz komp sie wywracal), demo1.dm2 z Quake 2, full screen, pełnoekranowy antialiasing. Wyniki nastepujace: 16 bit OpenGL 640 x 480 - 50,2 fps 800 x 600 - 34,3 1024 x 768 - 21,5 32 bit (bez OpenGL) 640 x 480 - 40,7 fps 800 x 600 - 29,5 1024 x 768 - 20,1 Dzieki fi5h za lopatologiczne wyjasnienia :D Fajnie ze napisales, co to tylda i gdzie to lezy, bo inaczej mialbym klopoty ze znalezieniem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Skoro wiem jak, to zrobilem sobie testy kompa, na ktorym dzialam w pracy. Celeron 600, jakas plyta Acera z chipsetem ALi, SDRAM 196 MB, grafa Aladdin TNT2 zintegrowana (32 MB z pamieci systemu), detonatory 28.32. 16 bit OpenGL: 640 x 480 - 17,8 fps; 800 x 600 - 14,2; 1024 x 768 - 9,7 32 bit bez OpenGL - odpowiednio: 13,8; 10,0; 6,6. Wyglada na to, ze moja stara STB Velocity 128ZX razem z prockiem nie wypada najgorzej :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...