Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

hehe ja mam na q2 przecietnie kolo 700fps w 1024x768

Chyba na detalach na min, bo na GF3(265/570) +XP11x155MHz, mam dwa razy mniej. Czy masz wyłączony dźwięk w teście ??

Ja wpisuje tylko :

timedemo 1

demomap demo1.dm2

ma być coś jeszcze ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on pewnie zrobil timerefresh a nie timedemo, stad tak duzy wynik :)

Moj kumpel na D1000 i V3 zrobil kiedys test, wyszedl za mape dosc daleko, zeby mozliwie malo poligonow bylo widocznych (rysowanych), zrobil timerefresh i w wynik powalil mnie na kolana... 23333 fps (nie ma tu literowki :) tak, tak... ponad dwadziescia trzy tysiace naszych ukochanych efpeesow :D jak chcecie to moze wykombinuje skrina z takiej akcji :) ), coprawda do tylko fps chwilowy, ale wynik mimo wszystko fajny :D acha, zapomnijcie o czyms takim na GF'ach, Q2 bylo optymalizowane pod voodoo, na swoim kompie w tym samym miejscu mialem "zaledwie" kilka tysiecy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow. Z tym voodoo to racja, wogóle pod voodoo dobrze gry optymalizowali. Pamiętam jak po raz pierwszy zobaczyłem gry pod voodoo to mi szczęka tak opadła jak jeszcze w życiu mi nie opadła po patrzeniu na współczesne gry /prawie DOOM III mi przypomniał jak się szczękę kładzie na stole/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow. Z tym voodoo to racja, wogóle pod voodoo dobrze gry optymalizowali. Pamiętam jak po raz pierwszy zobaczyłem gry pod voodoo to mi szczęka tak opadła jak jeszcze w życiu mi nie opadła po patrzeniu na współczesne gry /prawie DOOM III mi przypomniał jak się szczękę kładzie na stole/

Taa - to były czasy. Pamiętam pierwszy pokaz u kumpla na 3dfx:

quake2, turok i nfs2 se . Dopiero doom3 wywarł na mnie takie samo

wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba na detalach na min, bo na GF3(265/570) +XP11x155MHz, mam dwa razy mniej. Czy masz wyłączony dźwięk w teście ??

Ja wpisuje tylko :

timedemo 1

demomap demo1.dm2

ma być coś jeszcze ??

ale ja nie robie timedemo tylko timerefreshem:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... podaj mi swa konfiguracje grafy jak mozesz... jakis plik cfg or something, co gdzie amm ustawic...

mam taka sama plyte jak ty i athlona 1600+ no i gf2 mx400 64mb

i mam zaledwie 100fps w timerefresh...

help...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz wlaczona synchronizacje pionowa (vsync) we wlasciwosciach karty.te 700fps to jest bez spacjalnych zabiegow odpalam q2 wlaczam defaul opengl 1024x768, gl_modulate 50 i jazda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.odpalasz quaka przez quake2.exe lub z autostartu cd wybierasz play :)

2. po pojawieniu sie planszy z roznymi opcjami (tzw. menu) maciskasz tylde (` lub ~) to takie cos pod ESC (Escape)

3. po tym zabiegu od gory planszy zjedzie takie dziwne menu (nie buj sie gra ani grafa sie nie popsuła)

4. w tym menu wpisujesz kolejno TIMEDEMO <spacja> 1 a nastepnie naciskasz <enter>

5 nastepnie wpisujesz DEMOMAP <spacja> DEMO1.DM2 i znowu naciskasz <enter>

i gotowe :D

sorki za taki opis ale nie moglem sie powstrzymac, mam nadzieje ze nikogo nie obrazilem :lol:

aha jeszcze zamiast timedemo podczas gry mozesz wpisac timerefresh

jednak bardziej obiektywny wynik uzyskasz z timedemo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L€€_$HY kurcze patrze tak na twoj konfig i nie wierze, ty masz naprawde w tym kompie rive 128zx ?????????

Teraz to musisz nam podac jaki uzyskales w q2 wynik, bo pewnie wszyscy beda ciekawi jak na takim procku ta rivka chodzi :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L€€_$HY  kurcze patrze tak na twoj konfig i nie wierze, ty masz naprawde w tym kompie rive 128zx ?????????

Teraz to musisz nam podac jaki uzyskales w q2 wynik, bo pewnie wszyscy beda ciekawi jak na takim procku ta rivka chodzi  :twisted:

Jak mi sie uda to podam :)

A te Rivke mam, bo w gry gram rzadko i raczej w takie typu Steel Panthers World at War czy cos, co superdopalacza nie potrzebuje :P

Ale mam zamiar kupic cos lepszego 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L€€_$HY  kurcze patrze tak na twoj konfig i nie wierze, ty masz naprawde w tym kompie rive 128zx ?????????

Teraz to musisz nam podac jaki uzyskales w q2 wynik, bo pewnie wszyscy beda ciekawi jak na takim procku ta rivka chodzi  :twisted:

Zachecony i pouczony przez fi5ha przetestowalem swoja konfiguracje z zabytkowa karta graficzna Riva 128ZX 8 MB. Wszystkie wyniki dla Athlon TB 908 MHz (przy 1,01 GHz komp sie wywracal), demo1.dm2 z Quake 2, full screen, pełnoekranowy antialiasing.

Wyniki nastepujace:

16 bit OpenGL

640 x 480 - 50,2 fps

800 x 600 - 34,3

1024 x 768 - 21,5

32 bit (bez OpenGL)

640 x 480 - 40,7 fps

800 x 600 - 29,5

1024 x 768 - 20,1

Dzieki fi5h za lopatologiczne wyjasnienia :D Fajnie ze napisales, co to tylda i gdzie to lezy, bo inaczej mialbym klopoty ze znalezieniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wiem jak, to zrobilem sobie testy kompa, na ktorym dzialam w pracy.

Celeron 600, jakas plyta Acera z chipsetem ALi, SDRAM 196 MB, grafa Aladdin TNT2 zintegrowana (32 MB z pamieci systemu), detonatory 28.32.

16 bit OpenGL: 640 x 480 - 17,8 fps; 800 x 600 - 14,2; 1024 x 768 - 9,7

32 bit bez OpenGL - odpowiednio: 13,8; 10,0; 6,6.

Wyglada na to, ze moja stara STB Velocity 128ZX razem z prockiem nie wypada najgorzej :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...