Skocz do zawartości
MasterMind91

Geforce 8600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum witam wszystkich serdecznie :)

Noszę się z zamiarem kupna karty GeForce 8600GT :) Co sądzicie o tej karcie? Czy to dobry wybór - jak radzi sobie ze świeżymi tytułami?

Która z niżej podanych propozycji wg Was jest najlepsza?

Palit Sonic+

Gigabyte

Gainward

A może jakaś inna?

Z góry dziękuje za wypowiedzi i rady!

Pozdrawiam, Maciek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit ma najlepsze pamięci Więc jego bym polecił i dość dobrze się kręci (troszke większe napięcie na rdzeniu w porównaniu do pozostałych kart bo to wersja Sonic+)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo jak ci się nie uda dozbierać to na allegro znajdziesz X1950Pro lub mocniejszy X1900XT, X1950XT. Naprawdę mocne karty.

Nie ukrywam, że wolałbym coś od nVidii...nie wiem czemu ATI mnie nie przekonuje - być może dlatego, że całe życie miałem GeForce`y i byłem z nich zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kręcony Sonic+ wcale nie radzi sobie tak źle w nowych tytułach. W tej chwili brat gra na nim w Assasin's Creed na średnich detalach i rozdzielczości 1280x960. Przez jakiś czas chodził na maxa i też dało się grać, chociaż wyraźnie gra zwolniła. Podobnie Crysis bezproblemowo na średnich i niektorych wysokich.

Co do 8800GS.. jest to karta znacznie lepsza, ale dołożenie 40% ceny karty (bo nowy sonic+ chodzi po 250zł) nie zawsze jest możliwe. Więc w zależności od budżetu przemyśl obie możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kręcony Sonic+ wcale nie radzi sobie tak źle w nowych tytułach. W tej chwili brat gra na nim w Assasin's Creed na średnich detalach i rozdzielczości 1280x960.

AC wcale nie jest takim bardzo wymagającym tytułem jeśli chodzi o kartę graficzną ;)

MasterMind91 sonic+, albo zbieraj na 88gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładać można w nieskończoność.. może od razu na 8800GTS sie pokusi? ;)

@MasterMind91 prawda jest taka, że musisz sobie jasno ustalić granice ceny, bo potem i tak będziesz żałował jak zobaczysz za pół roku, że karta kosztuje połowę tego co za nią dałeś i mógłbyś mieć o wiele lepszą..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładać można w nieskończoność.. może od razu na 8800GTS sie pokusi? ;)

@MasterMind91 prawda jest taka, że musisz sobie jasno ustalić granice ceny, bo potem i tak będziesz żałował jak zobaczysz za pół roku, że karta kosztuje połowę tego co za nią dałeś i mógłbyś mieć o wiele lepszą..

Żałować to można zakupu 8600GT. Sam kupiłem i naprawde wolałbym teraz dołożyć i mieć grafe na której można pograć obecnie na high niż mieć 8600GT i co plansze detale ustawiać na niższe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żałować to można zakupu 8600GT. Sam kupiłem i naprawde wolałbym teraz dołożyć i mieć grafe na której można pograć obecnie na high niż mieć 8600GT i co plansze detale ustawiać na niższe...

Ale chyba nie miałeś tak od samego początku? Ta karta to był mainstream prawie rok temu (z ceną jak obecnie 9600GT). Obecnie to taki nieco lepszy low end, więc nie ma co liczyć na max detale. Jeśli decydujesz się na tanie karty i chcesz być na bieżąco to po prostu musisz częściej je zmieniać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba nie miałeś tak od samego początku? Ta karta to był mainstream prawie rok temu (z ceną jak obecnie 9600GT). Obecnie to taki nieco lepszy low end, więc nie ma co liczyć na max detale. Jeśli decydujesz się na tanie karty i chcesz być na bieżąco to po prostu musisz częściej je zmieniać..

Miałem bo już Crysis był. IMHO doskrobać do 8800GS/9600GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi