MasterMind91 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Witam! Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum witam wszystkich serdecznie :) Noszę się z zamiarem kupna karty GeForce 8600GT :) Co sądzicie o tej karcie? Czy to dobry wybór - jak radzi sobie ze świeżymi tytułami? Która z niżej podanych propozycji wg Was jest najlepsza? Palit Sonic+ Gigabyte Gainward A może jakaś inna? Z góry dziękuje za wypowiedzi i rady! Pozdrawiam, Maciek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Palit ma najlepsze pamięci Więc jego bym polecił i dość dobrze się kręci (troszke większe napięcie na rdzeniu w porównaniu do pozostałych kart bo to wersja Sonic+) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 A ja bym nie kupował żadnej i dozbierał 100zł i kupił 8800GS. Jednak 8600GT są za słabe na obecne tytuły. Ale jak musisz teraz kupował to sonic+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 ja mam gigabyte dobra karta ale temperatura rzedu 80 pare stopni to nie problem... bede na nia montowal boxa z intela ot taki sobie mod:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterMind91 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 A ja bym nie kupował żadnej i dozbierał 100zł i kupił 8800GS. Jednak 8600GT są za słabe na obecne tytuły. Ale jak musisz teraz kupował to sonic+ A duża jest różnica między 8600GT a 8800GS na korzyść "osiemsetki"? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 8800GS jest praktycznie 2x lepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeX_EX Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Albo jak ci się nie uda dozbierać to na allegro znajdziesz X1950Pro lub mocniejszy X1900XT, X1950XT. Naprawdę mocne karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterMind91 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Albo jak ci się nie uda dozbierać to na allegro znajdziesz X1950Pro lub mocniejszy X1900XT, X1950XT. Naprawdę mocne karty. Nie ukrywam, że wolałbym coś od nVidii...nie wiem czemu ATI mnie nie przekonuje - być może dlatego, że całe życie miałem GeForce`y i byłem z nich zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 kręcony Sonic+ wcale nie radzi sobie tak źle w nowych tytułach. W tej chwili brat gra na nim w Assasin's Creed na średnich detalach i rozdzielczości 1280x960. Przez jakiś czas chodził na maxa i też dało się grać, chociaż wyraźnie gra zwolniła. Podobnie Crysis bezproblemowo na średnich i niektorych wysokich. Co do 8800GS.. jest to karta znacznie lepsza, ale dołożenie 40% ceny karty (bo nowy sonic+ chodzi po 250zł) nie zawsze jest możliwe. Więc w zależności od budżetu przemyśl obie możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Jak już masz brać 86GT to Sonic+. Jak nie to 88GS lub 96GT :P [warto dołożyc..] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 kręcony Sonic+ wcale nie radzi sobie tak źle w nowych tytułach. W tej chwili brat gra na nim w Assasin's Creed na średnich detalach i rozdzielczości 1280x960.AC wcale nie jest takim bardzo wymagającym tytułem jeśli chodzi o kartę graficzną ;) MasterMind91 sonic+, albo zbieraj na 88gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterMind91 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 A jakbym się zdecydował na 88GS to jakiej firmy polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeX_EX Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Palit albo Gainward Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 8800gs i 9600gt praktycznie ta sama cena, a 9600gt jednak lepsza do gry w rozdzielczości wyższej niż 1024x768 i AA+AF ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Najtańszy 8800GS kosztuje 346zł zaś 9600GT 380zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 dokładać można w nieskończoność.. może od razu na 8800GTS sie pokusi? ;) @MasterMind91 prawda jest taka, że musisz sobie jasno ustalić granice ceny, bo potem i tak będziesz żałował jak zobaczysz za pół roku, że karta kosztuje połowę tego co za nią dałeś i mógłbyś mieć o wiele lepszą.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterMind91 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Cenowo to myślałem tak do 280zł bo za te pieniądze można dostać tego Palita Sonic+ ale skoro mówicie, że warto dołożyć do 8800GS to może jakoś dam radę i jeszcze troche doskładam kasiory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 dokładać można w nieskończoność.. może od razu na 8800GTS sie pokusi? ;) @MasterMind91 prawda jest taka, że musisz sobie jasno ustalić granice ceny, bo potem i tak będziesz żałował jak zobaczysz za pół roku, że karta kosztuje połowę tego co za nią dałeś i mógłbyś mieć o wiele lepszą.. Żałować to można zakupu 8600GT. Sam kupiłem i naprawde wolałbym teraz dołożyć i mieć grafe na której można pograć obecnie na high niż mieć 8600GT i co plansze detale ustawiać na niższe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Na http://www.pc-media.pl/ masz bardzo dobre ceny zarowno 9600GT jak i 8800GS, ceny atrakcyjne bo od 340 -380zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Żałować to można zakupu 8600GT. Sam kupiłem i naprawde wolałbym teraz dołożyć i mieć grafe na której można pograć obecnie na high niż mieć 8600GT i co plansze detale ustawiać na niższe... Ale chyba nie miałeś tak od samego początku? Ta karta to był mainstream prawie rok temu (z ceną jak obecnie 9600GT). Obecnie to taki nieco lepszy low end, więc nie ma co liczyć na max detale. Jeśli decydujesz się na tanie karty i chcesz być na bieżąco to po prostu musisz częściej je zmieniać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Ale chyba nie miałeś tak od samego początku? Ta karta to był mainstream prawie rok temu (z ceną jak obecnie 9600GT). Obecnie to taki nieco lepszy low end, więc nie ma co liczyć na max detale. Jeśli decydujesz się na tanie karty i chcesz być na bieżąco to po prostu musisz częściej je zmieniać..Miałem bo już Crysis był. IMHO doskrobać do 8800GS/9600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...