Arczi Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Elo, tak wiec na dniach wkoncu kompa bede nowego bral, na obecna chwile prezentuje sie tak: Procek: E2180 + Karakorum (kupie teraz albo za jakis czas) Mobo: Foxconn P35A-S RAM: 2x1GB Mushkin 800Mhz, 4-4-4-12 Grafa: Galaxy GeForce 8800GT 512MB, CoolerMaster HeatPipe HDD: Seagate 500GB ST3500320AS 32MB Nagrywara: Pioneer DVR-215BK Zasilacz: Chieftec 450W GPS-450AA-101A Moim zdaniem za taka cene lepszego kompa nie da sie zlozyc, ale co wy o tym sadzicie? Nagrywarka ten Pioneer, czy lepiej jakis LG ? Ewentualnie co innego byscie zmienili, jesli komp ma byc do okolo 1750zł? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 3MB BOX 374 Asus P5k pro 2x1GB PC6400 800MHz mushkin CL4 155 Galaxy GeForce 8800GT 512MB, CoolerMaster HeatPipe Dysk Samsung 320GB 7200 16MB HD321KJ 165 Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm 132 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Po pierwsze, to dysk musi być 500GB, nie mniej :wink: A po drugie, to kolega chyba zgubił gdzies nagrywarke... A plyte to jeszcze przemysle. Co do procesora to odpada, bo jest wlasnie 100zl drozszy, a za tyle musze kupic nagrywarke. A co powiecie na takie cos: e2180 + 8800GT vs. e7200 + 9600GT ? Grac bede w max rozdzialce 1440x900, bo to jest nominalna rozdzialka mojego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Po pierwsze, to dysk musi być 500GB, nie mniej :wink: A po drugie, to kolega chyba zgubił gdzies nagrywarke... A plyte to jeszcze przemysle. Co do procesora to odpada, bo jest wlasnie 100zl drozszy, a za tyle musze kupic nagrywarke. A co powiecie na takie cos: e2180 + 8800GT vs. e7200 + 9600GT ? Grac bede w max rozdzialce 1440x900, bo to jest nominalna rozdzialka mojego monitora. e2180 + 88GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Aha i tej plyty Asusa tez nie biore. Jest drozsza niz ten fox, a są praktycznie takie same wydajnosciowo. A ramy to wezme zaleznie jakie będą mieli w sklepie, czyli albo Mushkin 2x1gb 800mhz 4-4-4-12 hp albo A-Data Extreme Edition CL4. I czy ten Foxconn P35A-S ładnie będzie obsługiwał te Muszki albo A-Daty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Nie powinno byc problemow ;) Bierz Mushkiny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Mam jeszcze jedno pytanie. Ktora plyta z tych 3 jest najlepsza do mojego zestawu: Asus p5k pro, foxconn p35a-s, msi neo2-fir ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Asus ;) Choc mozesz tez wziac MSI p35 neo3-f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Kurde jakos po przeczytaniu TEGO troche zniechecilem sie do tego asusa :? Fakt tez jest taki, ze obecnie mam Asus A8n-sli se, i powiem szczerze, ze gorszej mobo chyba nie miałem... to już asrock 939 dual sataII, ktorego mialem kiedys byl o niebo lepszy. Tutaj niedosc ze plyta nie "wspolpracuje" ladnie z innymi podzespolami, to jeszcze o/c jest na zalosnym poziomie... Takze kurde jakos do Asusów to mnie odraza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Arczi ale pisałeś o p5k pro, a dałeś test p5k - to są 2 zupełnie inne konstrukcje http://i.frazpc.pl/pliki/2002/auto/1194127312564899.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 To ktorą płyte wkoncu brac? Nie ukrywam, ze wolalbym tego foxa, bo z Asusem nie mam dobrych doswiadczen :sad: To ktorą płyte wkoncu brac? Nie ukrywam, ze wolalbym tego foxa, bo z Asusem nie mam dobrych doswiadczen :sad: To ktorą płyte wkoncu brac? Nie ukrywam, ze wolalbym tego foxa, bo z Asusem nie mam dobrych doswiadczen :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Bierz zestaw który sam zaproponowałeś .. tak jak mówisz nic lepszego nie weźmiesz .. foxconn znakomite rozwiązanie, najlepsza płyta w tym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 To ktorą płyte wkoncu brac? Nie ukrywam, ze wolalbym tego foxa, bo z Asusem nie mam dobrych doswiadczen :sad: To ktorą płyte wkoncu brac? Nie ukrywam, ze wolalbym tego foxa, bo z Asusem nie mam dobrych doswiadczen :sad: To ktorą płyte wkoncu brac? Nie ukrywam, ze wolalbym tego foxa, bo z Asusem nie mam dobrych doswiadczen :sad: Albo Asus P5K PRO ( to co ty podales, to calkiem inna wersja ) lub tego mobaska MSI p35 neo3-f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Rob3rt a czemu nie ten foxconn ? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Bo najlepszy, ale i drozszy nieco, bedzie ten Asusek ;) . Ale Foxcon nie bedzie zly i nie bedziesz mial zadnych problemow z nim. Bierz to co tansze z tych dwoch ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Biore foxa w takim razie. Mushkiny tez raczej, chyba ze nie beda mieli, to a-daty. Teraz ostatnia sprawa co do grafy. Brac galaxy 8800gt cm-hp za 590zł czy galaxy 8800gt cm (510zł) + Accelero S1 rev2 (65zł) + Turbo Module (35zł) łącznie za 610zł? Ktore bedzie wydajniejsze i lepsze do podkrecania ? Edytowane 7 Maja 2008 przez Arczi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 To wszystko jedno i to samo ;) Bierz tego Galaxy za 510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 skoro mowisz ze to wszystko jedno i to samo to po co mowisz zebym bral tego za 510, skoro razem z dobrym chlodzeniem wyjdzie 610, czyli 20 drozej niz z cm-hp, a twierdzisz ze to to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Jeżeli lubisz ciszę to oczywistym lepszym rozwiązaniem będzie Accelero S1 rev2 (65zł) + jakiś wentyl 120mm np... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob3rt Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 skoro mowisz ze to wszystko jedno i to samo to po co mowisz zebym bral tego za 510, skoro razem z dobrym chlodzeniem wyjdzie 610, czyli 20 drozej niz z cm-hp, a twierdzisz ze to to samo Rozchodzi mi sie o to, ze obie wersje sa od Galaxy i to te same karty, niczym sie nie roznia. Jedynie cena. Za jednego wybulisz 590zl za drugiego 510 ( choc razem z Accelero i Turbo Module wyjdzie tak jak mowisz 610 zl ). Chociaz sam Accelero da rade razem z oryginalnym chlodzeniem od Galaxy. No i bedzie jednak chlodniejsza od tej za prawie 600zl z tym HP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...