Havoc Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Witam. Tak sobie przeszukuje tematy na forum z powodu częstego BSOD u mnie. Widzę, że już pare osób miało ten problem ale nie za wiele odpowiedzi padało. Psched.sys jak się okazuje odpowiada najprościej mówiąc za ruch sieciowy, pakiety czy jak te ceregiele można ponazywać. Po sprawdzeniu błędu okazuje się, że u mnie problem robi program cFosSpeed. No i okey...znam przyczynę. Program usprawniający zarządzanie ruchem powoduje błędy. Rozwiązanie to wywalić go tak? No ale nasuwa się takie pytanie jedno...wiele osób go używa i jest okey. Więc: Czy jest sposób na naprawienie usterki i używanie go w dalszym ciągu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Miałem ten problem wiele razy . Mi pomogło usunięcie firewalla z systemu. Bo to on powodował BSOD w czasie używania tego programu. Zdarzało się to w różnych momentach. Podczas łączenia się z jakimś serwerem. Podczas odpalania np. firefoxa. Po usunięciu kerio personal firewall ten problem nie występował prawie w ogóle. Potem zmieniłem firewall i problem znów się pojawił. Także raz na zawsze pozbyłem się tego programu. I tak jakoś nie czulem różnicy. Pingi w grach takie same, ładowanie się stron przy odpalonym torrencie podobnie. Także ja bym szukal problemu w zainstalowanym firewallu. Ale to nie koniecznie musi firewall gryźć się z cFosSpeed. Parę razy wywalił mi BSOD bez zainstalowanego Firewalla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Ano właśnie, nie mam firewalla a jednak zdarza mu się walnąć. Ale u mnie w przeciwieństwie do Ciebie jest duża różnica przy odpalonym cfossp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...