piotrek_inf Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Witam. Sprzęt jak w sigu. Komputer chodzi non stop, trochę gram(DIRT, Trackmania, Crysis) i nigdy się nie wyłączał, ale ostatnio zainstalowałem demko AMD te z pingpongami i po 5-10s komp się wyłącza i nie chce się włączyć. Muszę wyjąć wtyczkę z gniazdka odczekać aż zgasną diody na płycie i wtedy się uruchomi. Na poprzednim konfigu (AthlonX2 s.939 2.8GHz + 4x512MB DDR + Abit AN8 Ultra + 3850) demko działało bez zarzutów. Dodam, że mam 4 wentylatory podłączone przejściówkami na +7V. 3 neonki i 2 katody Edytowane 10 Maja 2008 przez piotrek_inf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 odlacz neonki i zobacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_inf Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Odłączyłem i się nie wyłączył. To aż tak dużo ciągną neonki? Czyli czeka mnie wymiana zasialcza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Nie, czeka Cie wywalenie tego obrzydliwego festynu jakim sa neonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Skoro zasilka z wlonczonymi w obudowie neonami sie wysypuje to znakiem tego bez neonkow chodzi na STYK ,a to nie wrozy niczego dobrego . Raz ,ciach i pojdzie napiecie na mobasa upali sekcje zasilania i moze nawet proca :/ wymien ten szajs na jakis firmowy minimum 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) LOL Mario2k, ale teraz pojechales, moze niech zmieni na 1000W? Modecom MC-350W to przyzwoita zasilka, ja pracowalem na niej na zestawie, ktory mam w sigu a autor watku nie ma bardziej pradozernegozestawu niz ja, wiec odpusc sobie pisanie tych glupot. Autor watku niech zmierzy napiecia, bo moze po prostu zasilacz szlag trafil. Edytowane 10 Maja 2008 przez elomelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_inf Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Ten zasilacz to nie szajs, to nie FEEL tylko MC a to dobre zasilacze. Napięcia pomierzone: bez obciążenia: +12V - 12,12V +5V - 5,18V +3,3V - 3,3V z obciążeniem (włochata kostka w Ati tool + 2 x Stress Prime 2004): +12V - 12,05V +5V - 5,1V +3,3V - 3,31V Zasilacz raczej dobry, nigdy z nim nie miałem problemów. Dla jasności pomierzone miernikiem, nie programem. Edytowane 10 Maja 2008 przez piotrek_inf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Skoro zasilka z wlonczonymi w obudowie neonami sie wysypuje to znakiem tego bez neonkow chodzi na STYK ,a to nie wrozy niczego dobrego . To nie forum wróżka.pl Neonki ciągną po 3W na pare, a zasilacz protestuje, bo niektóre nie lubią tego typu obciążenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...