Skocz do zawartości
7pepo7

Kingston Hyperx 800mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze to witam wszystkich, gdyż jestem tu nowy.

A teraz do sedna. Niedawno kupiłem sobie pamięci Kingston HyperX (KHX6400D2LLK2/2GN). W BIOS-ie mam takie ustawienia: 800MHz, 5-5-5-15, 1.9V. Jednak ostatnio czytałem sobie taką mini instrukcję ze strony Kingstona do nich (http://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2LLK2_2GN.pdf) i nie wiem czy dobrze rozumiem, ponieważ jeżeli chodzi o jakiekolwiek podkręcanie to jestem zielony. Angielski znam bardzo dobrze więc nie chodzi tu o przetłumaczenie.

Z tego co tam wyczytałem to mogę sobie je przestawić na: 800MHz, 4-4-4-12, 2.0V, gdyż do takiej pracy są przystosowane, a tylko standardowo są ustawione na takie parametry jakie mam obecnie. No przynajmniej tak wynika z tekstu. Więc moje pytanie nie brzmi czy mogę sobie przestawić na takie parametry, tylko czy muszę jeszcze jakieś inne warunki spełnić (np. nie wiem, taktowanie szyny, procka, czy cuś takiego), czy mogę po prostu przestawić tylko te opcje na pamięciach i spać spokojnie.

Płyta: M2N-SLI Deluxe

Procek: AMD X2 6400

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość spec-kom

mozesz podkrecić tylko jak podkrecasz pamieci to podkrecasz też procesor,spróbuj i jak ustawisz włancz sobie program Orthos na 2-3 godziny , jak nie wywyali błedów to bedzie ok,tylko zalezy od tego jakie masz przewiewy w obudowie ? i jakie temperatury >??< i jaki zasilacz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co timingi możesz spokojnie zmienić, w razie problemów po prostu powrócisz do domyślnych ustawień.

A same pamięci możesz podkręcić, kręcąc równocześnie procka lub zmieniając ich dzielnik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi