Hofmonek Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Mam problem. Mianowicie podczas efektownych animacji (np, animacja nvidii podczas włączania się niektórych gier) załamuje sie ekran. Dzieję sie to również podczas obrotów na boki postacią (np.Crysis, Gothic 3, Oblivion, GTa san andreas, call of Duty 4). Próbowałem uchwycić to na scrinie lecz na scrinach załamań nie ma. Dlatego też zrobiłem to w programie graficznym i wygląda to mniej więcej tak: Scrin zrobiony jest podczas gwałtownego ruchu na bok, w tedy właśnie to najczęściej występują załamania. Mój sprzęt to : Grafa: Gainward Geforce 9600 GT DDR3 512, 256 bit Monitor: Samsung SyncMaster 2232BW Czym to może być spowodowane i jak to w miarę możliwości zlikwidować? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Czym to może być spowodowane i jak to w miarę możliwości zlikwidować? :sad: włączyć VSYNC w sterownikach (Ustawienia 3D - synchronizacja pionowa włącz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hofmonek Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Pomogło Serdeczne dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...