globi-wan Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 ktory z nich wydajniejszy ..i jak z chalasem?? dodam jeszcze ze noctua i sflex odpadaja..(cena) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Pare miesiecy temu mialem ten sam dylemat co Ty. Zastanawialem sie jakie wentylatory kupic na chlodnice. Moj wybor ostatecznie padl na Fandery z uwagi na to, ze jest w nich mozliwosc plynnego regulowania obrotow + to, ze na max obrotach (tj. 1400rpm) maja mega duza wydajnosc.......ale za to dla moich uszu sa wtedy uciazliwe :) (mimo deklarowanych przez producenta 15dBa). U mnie kreca sie na 1100 obrotach i zachowalem w ten sposob kompromis miedzy cisza a wydajnoscia....choc jak dla mnie to moglyby byc cichsze i tak. :lol2: Niestety nie ma wentylatora spelniajacego moje kryteria wzgledem CISZY i wydajnosci (nawet Noctua, Nanonxia itd.)....ale to juz inna bajka :D No to jeszcze dodam, ze jestem z tej inwestycji zadowolony, bo jeszcze Ci namieszam :razz: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 XTHERMAL BTF 120 PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Wciągający - Fandery - mam z przodu w swoim Sharkoon skręcony na 800RPM. Wyciągający - AC 12L - ustawiony fabrycznie na 1000RPM i przy tym cichy i wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...