Skocz do zawartości
Olek

Którą polecacie z nagrywarek cd-rw

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupić cd-rw i nie wiem na któą się zdecydować oczwście z pośród 40 każda ma wady izalety wiel mi poleca liteona wszedzie słyszałem bardzo dobre recenzje o teac a najwięcej o plextorze firma to firma no ale jest też już asus i lg no właśnie która wybrac ceny są zblirzone wiec to nie gra roli chyba że plextor box i lg oem :lol: to jest pare złotówek a co dowad słyszłem że plextor niesiąga max prędkości i się marnuje jedynie na orginalnych płytkach teac natomiast nie potrafi nagrac zabezpieczonych safedisk 2,5 i wyżęj natomiast liten jest dobry ale na raz rok wypala the best a póżniej wmienic na wyższy model tak było z 24 i 32 a reście ic jescze ie słyszłem pozatym że asus ma niezłe 32 i 24 więć ocencie sami jsli ktoś wie jeszcze o innych wadach niech napisze zobaczymy która ma najwięcej :lol: sorry za błędy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli masz kase to qpuj :

1- Mitsumi

2- Teac

3- Plextor ( 3miejsce za cene)

Mitsumi ciezko dostac (przynajmniej u mnie) , tak wiec polecam Teaca

Mam go juz pare miesiecy i super wypala.

Problem to SafeDisc i overburning

niby jest ale nie chce mi wiecej nagrac niz standardowo (ale to moze wina moich ustawien)

Mimo wszystko polecam Teaca, w zyciu nie qpuj LG, Szajsunga, IMHO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam LiteOna 32X BOX (ok 350 zeta) takiego jak ja mam...Kopiuje wszystkie zabezpieczenia...a jak chcesz to mozesz sobie ja podkrecic na 48X(tak jak w moim podpisie) i bedziesz mial CAV i Mount Raining...polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainteresowany jestem 40x a ztego co wiem to ani sony ani samsung jescze takiej nie wypucił więc wybór się ogranicza cena nie gra roli

teac 410

plextor 650

lg 440

liteon 450

asua 550

ceny sa w przybliżeniu jak się zdecyduje bede szukał gdzie najtaniej

wiec która jat wedłóg was :D the best :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainteresowany jestem 40x  a ztego co wiem to ani sony ani samsung jescze takiej nie wypucił więc  wybór się ogranicza  cena nie gra roli

teac  410

plextor 650

lg      440

liteon  450

asua 550

ceny sa w przybliżeniu  jak się zdecyduje bede szukał gdzie najtaniej 

wiec która jat wedłóg was  :D the best :?:  :?:  :?:

TEAC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko polecam Teaca, w zyciu nie qpuj LG, Szajsunga, IMHO

Nie wiem co masz do LG sa bardzo dobre za ta cene , jezeli nie wypalasz plytek hurtowo LG bedzie dzialal swietnie .

Arek

za ta cena to bardzo dobry jest TEAC , nawet jak chcesz wypalac hurtowo , zwlaszcza ze jest tanszy, w pracy mamy LG (niech go szlag........ no comment :evil: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no rzeczywiscie Mitsumi jest the best mam juz 4/2/8 mitsumi 4lata! i nagrala wpizdu plyt zniszczyla ok. 10cd glownie przezemnie :P i wypala do dzis swietnie. A tak to to bardzo dobry jest LiteOn 32@48x:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja Ci polecam i sam go mam LiteOna 40x/12x/48x

wcześniej miałem PleXtora 16x/10x/32x (wszystko było ok ale nie kopiował SD2)

nowa nagrywarka PleXtora tez tego nie kopiuje tz kopiuje 2.0 a 2.5.1 nie kopiuje.

na www.cdrinfo.pl sa testy nagrywarek jak narazie LiteOn wypadł najlepiej dlatego go wziołem.

Poza tym mozna go przerobic na 48x bo maja ten sam sprzet wpakowany .

A moze niedlugo da sie go przerobic na cos wiecej??

Co do wytrzymałości...

Dużo osob ma owe nagrywarki i jak narazie sie tzymają.

A Gwarancja na 2 latka (chyba na 2).

Bierz LiteOna....

Teac też dobry ale strasznie wolny... mam cedeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam opinie.

Zawsze miałem teac'a i nigdy się nie zawiodłem, czyta wszystko, nagrywa wszystko i jest niezawodny + 2 lata gwarancji.

Przez mój komputer przeszły :

CD-RW 4x4x32 - 1500 wypalonych płyt działa nadal - odsprzedałem (działa nadal)

CD-RW 16x10x40 - ok.500 płyt - sprzedałem (działa nadal)

CD-RW 40x12x48 - ok 80 mam ją teraz i gorąco polecam, a to że nie nagrywa jakiegoś zabezpieczenia, chyba nie ma aż takiego znaczenia bo ile jest płyt zabezpieczonych w ten sposób, które chcesz nagrać !! ??

Poza Teac'em polecam Plextora mój kolega ma parę nagrywarek z tej firmy : o prędkości 2x działa do teraz, poza tym trzyma jeszcze 12x i też sobie chwali. CZyli wybór ogranicza się do tych dwóch firm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam opinie.

Zawsze miałem teac'a i nigdy się nie zawiodłem, czyta wszystko, nagrywa wszystko i jest niezawodny + 2 lata gwarancji.

CD-RW 40x12x48 - ok 80 mam ją teraz i gorąco polecam, a to że nie nagrywa jakiegoś zabezpieczenia, chyba nie ma aż takiego znaczenia bo ile jest płyt zabezpieczonych w ten sposób, które chcesz nagrać !! ??

Poza Teac'em polecam Plextora mój kolega ma parę nagrywarek z tej firmy : o prędkości 2x działa do teraz, poza tym trzyma jeszcze 12x i też sobie chwali. CZyli wybór ogranicza się do tych dwóch firm.

Moj TEAC spalil juz ponad 660 plytek i jest jak nowy :) Nagrywarka poprostu nie do zdarcia!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam teac'a i nie narzekam - overburning działa (nie wiem czy to wielkie osiągnięcie, ale na płytce 800MB wrzuciłem 839MB - oczywiście audio - i moja wieża to ciągnie). a safedisc nie wiem, pradwe powiadziawszy...

pozdrawiam

m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może tak TDK ceclone 32x albo nawet 40x ??

TDK? hmm ja mialem kiedys 4x4x16 TDK wypalila ok 8000 plytek i padla koles kupil 3 miesiace puzniej ode mnie TEACa 4x4x16 i wypalila mu juz okolo 10000 plytek i nadal mu chodzi, mialem morzliwosc przed zakupem nowej nagrywarki testowac przez miesiac TEACa 12x10x32 i Plextora 16x10x32 (a i przy zakupie kasa nie grala roli) z Plextorem mialem troche problemikow odrzucal wiecej plyt przy 12x(by bylo sprawiedliwie) predkosci najtanszych szajsowatych plytek , z czym TEAC radzil sobie doskonale, a po drugie TEAC jest bardziej cichy co dla mnie tez ma znaczenie moj wybor padl na TEACa choc nie powien ze plextor jest gorszy nagralem juz okolo 1000 plytek tym TEACiem z czego moze 10 orzucil a co do LG czy SAMSUNG to bez kometarza ktos kto nigdy nie mial lepszej nagdywarki to chwali to co ma i dla niego jest to super to tak jak z plytami ECS :)a plytami ASUSA czy MSI te nagrywareszki sa bardzo glosnie przy odczycie o wiele dlurzej zgrywaja plytke slabo czytaja bardzo porysowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może tak TDK ceclone 32x albo nawet 40x ??

TDK? hmm ja mialem kiedys 4x4x16 TDK wypalila ok 8000 plytek i padla koles kupil 3 miesiace puzniej ode mnie TEACa 4x4x16 i wypalila mu juz okolo 10000 plytek i nadal mu chodzi, mialem morzliwosc przed zakupem nowej nagrywarki testowac przez miesiac TEACa 12x10x32 i Plextora 16x10x32 (a i przy zakupie kasa nie grala roli) z Plextorem mialem troche problemikow odrzucal wiecej plyt przy 12x(by bylo sprawiedliwie) predkosci najtanszych szajsowatych plytek , z czym TEAC radzil sobie doskonale, a po drugie TEAC jest bardziej cichy co dla mnie tez ma znaczenie moj wybor padl na TEACa choc nie powien ze plextor jest gorszy nagralem juz okolo 1000 plytek tym TEACiem z czego moze 10 orzucil a co do LG czy SAMSUNG to bez kometarza ktos kto nigdy nie mial lepszej nagdywarki to chwali to co ma i dla niego jest to super to tak jak z plytami ECS :)a plytami ASUSA czy MSI te nagrywareszki sa bardzo glosnie przy odczycie o wiele dlurzej zgrywaja plytke slabo czytaja bardzo porysowane

<span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz głupoty chłopie

Widziałeś testy??? właśnie LiteOn wygrał je wszystkie z nagrywarek 40x

i nie mow tekich głupot bo robisz z siebie pajaca.

Jedynie co do głośności to moge sie zgodzić ale co do trwałości i jakości odczytu to piepszysz jakies głupoty nie wiadomo z kad wzięte po trzecie ma najlepszą korekcje błędów i przegrtywa wszystkie zabezpieczenia.

Czego Teac i Pleźtor mogą tylko pozazdroscić miałem PleXtora 16x i pomiędzy LiteOnem nie widze żadnej różnicy tylko cena.

A Teac mam cd-rom i zmieniam go bo jest cholernie wolny nigdy go nie kupie zeby płyte na dysk kopiował 9 minut??? szok

Wolno odczytuje cedeki.

Prędkość na LiteOnie jest 3 minuty i 10 sec. (40x)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam opinie.

Stary każda nowa gra jest zabezpieczona SD2.5.1

Po 3 TDK nie robi nagrywarek tylko produkują te nagrywarki firmy LiteOn, LG, Richoh, plextor.

A tdk wstawia swoje bajery i logo tdk i sprzedaje.

Acha jeszcze jedno jakby ktos wam dał środek od liteOna opakowanie od pleXtora to nawet byście nie zauwarzyli rożnicy byście zachwalali że niezawodna itp :)

Taka jest prawda nie weim czemu ale ciągle gadacie ze liteon i lg to są złe nagrywarki.

Moj kolega ma lg 16x i nic mu się nie zepsuło chodzi do dziś.

Ale co do Samsungow i Philips to przestregam należy ich unikać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

rzekne tak:

mialem kiedys LG 12x; chodzila dosyc ok, przemielilem na niej z jakies 500cd i sprzedalem ja bo byla zawolna dla mnie i nie kopiowala mi niektorych CD ze wzgledu na zabezpieczenia. Niedlugo potem kupilem TDK cyclone 24x i mam ja do dzis, poszlo na niej juz z jakies 800CD lekko i jest spok, jak narazie nie bylo cd ktorego by nie sklonowala. Co prawda zanosze sie ze zmiana nagrywarki i wlasnie sklanial bym sie ku LiteOn'owi ale nie dlatego ze TDK to szit, tylko czasem zawolna mi juz jest :) Ale zmierzajac do meritum.

LG - ok napedy, nie padaja zbyt czesto (przez rok czasu w tej firmie w ktorej jestem nie odpad ani jeden). Polecam na maly/sreni przemial przemial CD

TDK - sprawiaja wrazenie bardziej renomowanych, ale placi sie chyba glownie za nazwe - a nie osiagniecia (chociaz 32x tdk kopiuje sd nowego)- podobna do LG - polecam na sredni/wiekszy przemial CD

LITEON - szybka, kopiuje kazde zabezp.; 2lata gwar. wiec nie ma problemow z reklamacjami; - polecam na sredni/duzy przemial CD

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...