shoq Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Mam pewien problem, mam nadzieję, że coś doradzicie ;). Mianowicie jest taki sprzęt: router Dlink DI-524 oraz modem do neostrady Cell-20A-GX-E. Jak się pewnie domyślacie chce przesłać neostradę bezprzewodowo do laptopa. Modem podłączyłem do linii telefonicznej, a wychodzący z niego kabel ethernet podłączyłem do routera. Następnie z routera drugi kabel ethernet podłączyłem do laptopa (w celu skonfigurowania ustawień routera). Zalogowałem się ładnie na router i włączyłem następnie kreatora ustawień sieci. Przy wyborze Internet Connection Type wybrałem opcję: PPP over ethernet oraz wpisałem hasła do neostrady. Ustawiłem wifi na razie bez żadnych zabezpieczeń, żeby zobaczyć czy wszystko będzie hulało. Jednak tutaj dochodzimy do głównego problemu. Otóż nie mogę się połączyć bezprzewodowo z routerem z laptopa (Toshiba L40-14H), diody na modemie od neostrady migają tak jakby nie było nawiązane połączenie WAN. W opcji status (po zalogowaniu się na router) w zakładce WAN jest napisane, że nie ma połączenia. Daje connect, jednak nie przynosi to żadnego rezultatu. Czy robię coś źle czy po prostu ten router z tym modemem nie będą działać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 no a jak przewodem podlaczasz lapa to net na nim jest ? modem w trybie bridge ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Wtedy też nie ma neta. Jak ustawić modem w tryb "bridge"? PS. System na laptopie to vista. Ma to jakieś znaczenie? Edytowane 22 Maja 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) bedzie potrzebny kabel szeregowy, wiecej na neostrada.info do tej pory w jaki sposob pracowal lucent, jako modem czy router( jesli router to czy mial wlaczone DHCP ) ? Edytowane 22 Maja 2008 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...