blackrain Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Witam, korzystam z usług osiedlowego ISP. Mam połączenie za pomocą karty sieciowej i IP przydzielane na podstawie adresu MAC. Chciałbym w jakiś sposób podzielić łącze na 2 komputery (w tym laptop) i zastanawiam się jakie wybrać rozwiązanie. Czy wybrać prosty switch i poprosić do dopisanie mojego drugiego adresu MAC, czy postawić router z Wifi. Zastanawiam się tylko, czy z tym drugim rozwiązaniem nie będzie żadnych problemów (przydzielanie odpowiednich adresów, etc.)? Router może mieć wbudowany firewall i to też byłby duży plus. Co byście na moim miejscu wybrali? Ewentualnie na jakie modele warto zwrócić uwagę? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 nie wiadomi czy Twój ISP nie będzie chciał dodatkowej opłaty za kolejny komputer; ja zastosowałbym ruter bo skoro masz jeszcze podłączyć lapka to po co ciągać za nim kable jaki ruter? ile osób tyle gustów... z pewnością kilka osób poleci linksysa z tomato (pierwszy post w tym dziale) ja jestem zwolennikiem tp-linków; tanio i stabilnie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackrain Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Admin nic nie będzie miał przeciwko, bo to mój znajomy. Po prostu szukam sposobu na podział łącza i chyba pomyślę nad czymś z tomato. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 ja polecam BlackBox Minitar`a. Na allegro znajdziesz pod nazwa blackbox lub blackAP. Ma wszystko co powinien mieć a do tego stabilny i mało awaryjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...