Rekil Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 No więc i ja zdecydowałem się na montaż WC. Gdy polowałem na poszczególne elementy mojego przyszłego chłodzenia, akurat swoje sprzedawał Shade. Nie myśląc wiele wziąłem od niego wszystko :P Tak więc mój układ w tej chwili składa się z: CPU: Prison PRO V2 Pompka: Black Water Silent Pump Chłodnica: Cooltek Extream + 2x120 coolermaster + 1x120 Fander Rez: Otank 170 Węże: Innovatek 8/10 Płyn: Feser One Blue. Wszystko to w Sharkonie Rebel 9 Eco. W planach blok na GPU, oraz mocniejsza pompka. Myślę też nad dodatkową chłodnicą, ale ta może da radę z CPU + GPU. Aktualnie temperatury są świetne, przy 3 wentylatorach puszczonych na 7V mam ciszę i dość wysoką wydajność. Chłodnicę zmieściłem na przodzie obudowy. Procek z syga (Xeon 3070) @3.3GHz 1.32V - idle ~27*C, przy Orthosie ~47-50*C. W idle komputer może pracować na pasywnej chłodnicy - po 2 godzinach procesor ma stałą temperaturę 36*C. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, proszę o jakieś rady z racji tego iż to moje pierwsze WC. Krytyka również mile widziana :) Fotki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 No no ;) Rekil ładny kibel złożył xD Mało fotów :P Pozdro ziomek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Bardzo ciekawe umiejscowienie otanka. Ogolnie kibel jak kibel jednak rozumiem , że bude masz zamkniętą i porządek w kablach nie jest dla ciebie ważny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo900 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Daj więcej fot bo póki co jestem ciutke rozczarowany ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 niezły burdel w przewodach ;) tankowca w zatoki 5,25" i wtedy pokobminuj. Nie daję wiary że wentyle na 7V i ten zasilacz dają Ci ciszę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Bałagan. Foty też nic nie pokazują prawie. O-tank czemu tam? Utrudniasz sam sobie ingerencje w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 W zasilatorze mam Fandera skręconego na jakieś 7V, dokładnie nie wiem :) W 5.25 ciężko było O-Tanka upchać. Pompka, chłodnica, robiło się ciasno z wężami, więc zamontowałem go tam gdzie jest. Kabelki poukładam jeszcze, ale to nie dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Tez mialem wc w szarkonie 9 i tez mialem otanka ( tego samego zreszta! :P ) i wiem ze ciezko jest go umiejscowic tak zeby to mialo rece i nogi. bo w zatokach 5.25" jest trudny dostep przy np dolewaniu. trzeba wyjmowac i wkladac a jak wiadomo uchwyty tankowcow nie lubia takich ruchow. a miedzy krawedzia mobo a krawedzia zatok 5.25 jest za malo miejsca dla uchwytow ( sa za dlugie ) na dfi dk tak bylo. takze w tym wypadku otank nie jest dobrym rozwiazaniem. lepszy byl słif majkres mikro ( czy tam jakos tak ;) ) dodam ze w moim przypadku otank musial byc nad laingiem ( takze to tez komplikowalo sytuacje ) w koncu jednak zamontowalem "na krotko" otanka. ( zdjecie w syfu "wc rev 2" W efekcie mocowanie na gumki mnie wkurzylo i sprzedalem wc ;) No Rekil jak na 1 wc to moze byc :D ale burdel w kablach masz niesamowity :P I brzydko wyglada ta gola blacha w srodku szarkona. ble ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Mała reorganizacja: - Dorzucenie bloczku na GPU (Swiftech MCW60-B) - Zmiana miejsca dla O-Tanka - Dodatkowy wentylator na chłodnicy Nie krzyczcie za bałagan w kablach, po prostu na co dzień budę mam zamkniętą i mi to nie przeszkadza :D Przeraził mnie trochę flow pompki, jest tak niski że szkoda gadać, ale nie wiem czy jest sens zmiany na jakiegoś Lainga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Widzisz ziom, posłuchałeś rad wujka i teraz jest całkiem elo :D Ino porządek w kablach zrób jesio :P Edit: Ja mam 3 bloki, chłodnica ( 3x120 ) jest poza budą czyli dłuuugie węże. Po przejściu z CRa na Lainga na CPU temp spadły o 10*C, a na ~1.6v to nawet z 15*C -> mówie zupełnie serio ;) Edytowane 31 Maja 2008 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Nie mówiąc o tempach i przepływie, ... te black watery, silent pumpy i inne tego typu rzeczy to zabawki, do układu bym tego nie włożył. Moja opinia o tych pompkach jest taka jak o blokach firmy CPC Tą pompe co masz to bym zamienił nawet na jakiegoś atmana albo hydora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Bo CR to przeca CPC w obudowie [; Jarogniew chyba rozbierał i oficjalnie było na Szaku [*] Edytowane 31 Maja 2008 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Nie trzeba nawet jej rozkręcać...swoją drogą już nikt nie chwali cr2 po recce na Shacku :lol: Ciekawe czemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Bo tam jest w środku CPC przeca [; Jarogniew chyba rozbierał i oficjalnie było na Szaku [*] Nie no spoko CR2/BlackWater to cpc. Zastanow sie i sprawdz co piszesz, bo takiej bzdury dawno nie czytale. Samhain by cpc sprzedawal?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Tak, dokładnie. I nie wjeżdżaj na mnie tak, bo sam nie wiesz co piszesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 :ploom: tyle ... dyskusje co kto by nie sprzedawał ewentualnie na pw. Producent pompek które są sprzedawane są przez rn, andżela, kuling i chwc [bo przecież nie jest to produkt polski] jest ten sam co w produkcie markowanym cpc /hydrox. Szczegóły ? Poszukaj swojego modelu tutaj http://www.jebao.com/english/introduce.php uwaga moje linki maja wirusy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 jednostka pompujaca ktora siedzi w pompie Coolriver2 (aka BW) jest identyczna konstrukcja jak pompy, ktore pozniej wprowadzila do oferty firma CPC. Jednak obudowa i odpowiednie zamocowania gumowe zapewnily to ze w CR2 nie wpada w drgania i jest to calkiem przyzwoita jednostka pompujaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 I najtańsza na 12v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 za ta kase jest to zajebiaszcza pompa i tyle ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Dobra dobra nie róbcie Rekilowi offtopa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...