Skocz do zawartości
Mane

Ocz Vendetta Ii

Rekomendowane odpowiedzi

Wprawdzie nie posiadam tego chłodzenia, ale trochę o nim wiem :wink: i uważam, że jest to świetne chłodzenie. Nie ma powodów się wstydzić przy takich konstrukcjach jak TRUE, S128, Karakum :D

Jeśli cena ci nie przeszkadza to śmiało możesz brać, ale stosunek wydajność/cena Pentagrama miażdży :razz:

OCZTVEND2 vs. TRUE vs. HDT-S1283

http://benchmarkreviews.com/index.php?opti...56&Itemid=1

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak najbardziej polecam Vendette 2. Jest bardzo cicha i wydajna. W komplecie jest dobry wentyl i nie trzeba dokupowac innego. Sprzedalem swojago Q6600 z Ultra Extreme i Fanderem...pomimo szlifowania chorej podstawy Ultry (nawet...mysle, ze Ci, ktorzy nie nazekaja- maja ja krzywa...) i dla swietego spokoju takze czapy procka- nie mialem zadnych rewelacji z temperaturami niestety pomimo prob z roznymi pastami (niestety najgorsza okazal sie Zalman STG1) ;-[. Kupilem Vendette bo czytalem, ze Xigmatek'i sa jednak glosne i nie zawiodlem sie- wygrzewam paste- zobaczymy... ale na podlaczeniu do PWM wentyla bez problemu doszedlem do 4.0GHz i ok 60st.C....i ciszy. Ciekawe- po wylaczeniu Orthosa- temperatury w 'jednej sekundzie' spadaja do zakresu 'idle'...ciekawe- przy Ultrze wysoka temperatura utrzymywala sie duzo dluzej. Mysle, ze przyszlosc tkwi w heatpipe'ach bezposrednio dociskanych do procesorow ale to pewnie zycie pokaze. Jedyny mankament to makabryczny sposob montazu wentyla na gumowych kolkach! Nie mozna go zamontowac przed wpieciem spinek w mobo...a pozniej to juz katorga. Ot- to taka moja subiektywna opinia ;-].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, posiadam to chlodzonko ;) Wydajne jest, ciche jest. Jedyny mankament dla mnie to rozmiar i sposob montazu. Dla zwyklego usera, ktory raz zamontuje na dlugi czas, to spoko. Ale ja cooler zmieniam czasami kilkanascie razy dziennie -> katorga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie....

Czy Vendetta a Vendetta 2 to różnica tylko i wyłącznie w wentylatorze 120m w Vendecie 2?Czy były dokonane jakies modyfikacje konstrukcji?Jesli to te same konstrukcje to kupie wersje Vendetta i zamontuje Fander 120mm który mam w domu zamiast dopłacac do wersji Vendetta 2 aż 35zł.

Edit:

Coś mi sie wydawało ze gdzies przeczytałem że sa identyczne ale okazuje sie ze jednka nie i V2 jest po prostu wiekszy.Teraz pozostaje kwestia tego jak głośny jest ten wentylator na 1200rpm?

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem to chlodzenie i musze przyznać, że wygląda na bardzo solidne. Mam jedynie porównanie do boxa na e5200 więc wszystko byłoby lepsze, ale teraz temperatury są niższe o 20 stopni! (z 70 na 50stopni na core0 i core1, 32stopnie CPU) mam dobry przewiew w budzie (2x120mm).

Mi udało się gumki z wentylem zamontować najpierw a dopiero potem wsadziłem całość do budy. Ciężko się zakłada jak każde chłodzenie na s775 (przez te głupie kołki) tym bardziej że wymiary radiatora przeszkadzają w wygodnym dojściu palcem do kołka.

Wentylator pracuje bardzo cicho, sterowanie 4pinowym kabelkiem podłączanym do płyty. Faktycznie też zdziwił mnie fakt że po wyłaczeniu ortosa temperatury natychmiast wracają do stanu z idle, świetna sprawa!

Pasta jaka jest dołączana do zestawu wygląda jak biała kupa, jakiś ceramiczny specyfik bałem się tego otwieracz. Dokupiłem paste Zalman SG1 i wszystko jest ok.

Teraz mam chłodno na procku, wentyl 120mm zasysa powietrze i wyrzuca na tył, a tuż za radiatorem jest wentyl od budy 120mm. 2 wentyle 120 biorące w kleszcze ten wielki radiator Vendetty robią swoje, pewnie dlatego temperatury wracają tak szybko do stanu z idle.

Na uwagę zasługuje fakt, że w zestawie dostajemy 2 rodzaje montażu coolera, pasuje zarówno do Athlona jak i Pentiuma

wyniki testów mówią same za siebie, bije na głowe nawet thermalright ultra 120

http://benchmarkreviews.com/index.php?opti...mp;limitstart=5

dałem za to cudo 130pln ale można kupić taniej

Edytowane przez phoos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi