Gość Seren Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Witam, przyszedł czas na zmianę komputera, i mam do przeznaczenia 3,5k zł, zupełnie nie wiem co kupić, dlatego proszę Was o pomoc w doborze części do mojego PCta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) Procesor : Intel Core2Duo E8400 OEM Chłodzenie procesora : Thermalright Ultima 90i + Fander FX120/ albo Noctua NH U12P Płyta Główna : DFI LanParty DK P35-T2 RAM : Mushkin 2x2GB 800MHZ EM Karta Graficzna : Gigabyte 9800GX2 1GB Zasilacz : Enermax Pro82+ 525W HDD : Samsung 640GB 16MB Cache F1 Napęd : Pioneer DVR-215 SATA Do tego OC procka na jakieś 3,8ghz i więcej (życzę szczęścia przy dobrej sztuce) i sprzęt jak ta lala :) Edytowane 30 Maja 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Fredek... generalne założenie czy Kattanna chce kupić osobno komponenty do złożenia czy całość w skrzynce... Czym tu się kierować? Generalnie pecety są już tanie jak barszcz jak na prace codzienną, za 3,5K można fajną puszke nabyć. Przede wszystkim procesor czy to kupiony czy to już w zestawie to "Intel Core 2 Duo", pamięć operacyjna minimum " 2GB ", dysk minimum "160GB" , karta graficzna w zależności od potrzeb..., płyta główna bez większego znaczenia jak się nie bawisz w Over Clocking czy inne takie : ). W ciemno można brać np Asusa. Tymi wytycznymi się kieruj spoglądając na plakietkę z opisem sprzętu. PS: osobiście to bym brał laptopa : ) ja tak zrobiłem z tym co mam w podpisie i jest spoko, zalezy jakiego i do czego sprzętu potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seren Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Komputer kupuje w Poniedziałek, więc mam czas jeszcze do zastanowienia. Komputera używam do Internetu, Muzyki, Filmów, czasem też pogram sobie w gry. Komponenty kupię jednak osobno, bo nie opłaca się brać gotowych zestawów, a złożyć sobie sama potrafię :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...