KRISTERS Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Witam! Wiem że podobnych tematów bylo sporo ale proszę Was o konkretną odpowiedź na moje pytanie: kupilem procek E2160 i potrzebuje do niego płyty głównej. Priorytetem jest dobry OC i najważniejsze BEZPROBLEMOWA eksploatacja (czyli beż żadnych resetów ustawień, podwójnych startów, zimnych startów, itp ...) No i drugim priorytetem jest współpraca z procesorami 45nm i 4 kośćmi pamięci Mój wybór padł na : Foxconna P35A-S lub Gigabyte GA-EP35-DS3R i pytam się Was która z tych płyt to najlepszy wybór do 300zł proszę użytkowników owych płyt o opinie i o to czy sprawiają problemy, i jaki bios jest najlepszy. sam przychylam się ku Foxconnowi ale chce zobaczyć jakie jest Wasze zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slipknot Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 DFI BloodIron ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 ale ona niby ma słaby dźwięk i ogólnie chyba jest gorsza. patrzyłem też na zestawy proponowane przez miguela707 i on poleca tą gigabyte a ten Asus p5k pro to dla mnie badziew bo co za leb wymyślił miejsce na wpięcie zasilania płyty na samym jej środku. to jak myślicie? ktora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elm4r Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 ja polecam foxconna p35a-s, sam mam takiego i użytkuje się go bez zarzutu, podkręcanie jest intuicyjne i łatwe, a bios do niego najlepszy chyba p37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) no i o to chodziło mi właśnie :) tylko powiedz mi jeszcze jak sprawują się radiatory na sekcji zasilania i mostku północnym i będę już wszystko wiedział? bo teraz patrze ot ceny nowych e8.. lecą w dół nieźle a tego e2160 kupiłem za 116 z przesyłką jeszcze dam 7 za wentylator i narazie będzie ok a potem sie za 200zł kupi 8400 :D mam nadziję że foxsik nie sprawia problemów z dual corami? o i na każdym biosie wystepuje dualbot bo ja zawsze wyłączam na listwie całego kompa? Edytowane 31 Maja 2008 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elm4r Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 dualboot występuje na każdym biosie ale z tego co wiem to tylko po większych zmianach ustawień w biosie, u mnie po odłączeniu kompa z listwy dualboota nie ma, na radiatory nie narzekam, czasami robią się trochę ciepłe ale wszystko śmiga aż miło, z dual core też nie ma żadnego problemu, ja sam mam e4300 i jak na razie chodzi bez zarzutu na 2.7ghz, ostatnio nie miałem czasu posiedzieć przed komputerem ale myślę że jak znajdę chwilę to spokojnie pójdzie do jakichś 3-3.2ghz, ta płytka to naprawdę dobry wybór, poczytaj opinie w temacie jej poświęconym :wink: http://forum.purepc.pl/temat/Socket-423-47...-P35a-s/241094/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 A ja polecam MSI NEO2-FIR socket 775 sam miałem problem miałem wybrać DFI BloodIron, ale nie żałuję :) za 200zł wychaczyłem :) więc się opłacało :) Xibi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 dzięki Wam za opinie ale i tak bylem już wcześniej przekonany do Foxconna bo już dawno chciałem go mieć :D a za pół roku za 200zł kupi się e8400 i będzie kręcenie na maxa tak jak teraz na e2160 za 116zł :D pozdrawiam i dizęki za Wasze opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...