Skocz do zawartości
przeciwnik

GEFORCE 4200

Rekomendowane odpowiedzi

czemu na niektorych grach mam dziwne załamania w grafice ? ( dokladnie na rogach obiektów jak poruszam myszą na boki) A W SPLINTER CELL WSZEDZIE . są to takie czarne kreski WYSTĘPUJĄ TYLKO JAK PORUSZAM MYSZKĄ.. ostatnio zmieniłem sobie karte z radka 9000 pro na geforca 4200 leadka i te załamania mialem także na radku .W 20 grach jakie grałem to w 6 ten problem występował :( to może być wina karty czy oprogramowania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem właśnie świerzo po teście karty u kolegi. :D zrobiliśmy tak że zainstalowałem gry z którymi u mnie były problemy ( czarne załamania na kantach obiektów lub gdzie nie gdzie załamywał się obraz, ale to tak lekko w sumie tak że trzena było się przypatrzeć) kolega ma GEFORCA 4200 OD MSI i okazało się że u niego są dokladnie takie same problemy jak na moim sprzecie. czyli jest chyba niemożliwe żeby 2 karty były zrąbane , a i jego komputer jest na innej plycie, procku itd...) wychodzi na to że wine ponoszą gry bo sterowniki testowalem dosłownie wszystkie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1. karta nigdy nie kręcona!

po 2. stery (40.72, 41.09 .42.86, i najnowsze) wsztstkie testowałem na czysty system!

po 3. dx mam 8.1 ( dołączonego z wndą xp)

po 4 kumpel nie miał tez nigdy nic kręconego i ma ten sam problem na tych samych grach co ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem jest tylko na niektórych grach. musze się z tym pogodzić bo już w ciągu 2 miesięcy wymieniłem 3 karty ( radka 9000, radka 9000 pro a potem wzielem radka 8500) i wimienialem je zewzględu na te problemy, myśałem że może to wina ati ale jak wzielem nvidie mam to samo. w sumie mogłbym winić za to plyte główną, ram, zasilacz, czy procek . niedawno wymieniłem wszystko w kompie plus nowa nvidia od leadka i znowu to samo :) jedyne co przychodzi mi do głowy to moze mam zjeba.. plytke z windą. ale w sumie kumpel był dzisiaj umnie a on ma 98 se i problem u niego systępuje ten sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobny problem ale zauważyłem że występuje przy kartach obsługuących AGP X8!!!

obraz skacze, drga, same zakłucenia!!!

w grach i 3DMarku, nawet wyłączenie obsługi 8x w biosie nie pomaga

karty z którymi są problemy (u mnie):

Winfast A280LE TD (Ti42000 64MB BOX) AGP8x

Winfast A280LE TD (Ti42000 128MB bullk) AGP8x

karty z którymi nie ma problemów (u mnie):

Winfast GF2MX AGP4x

Gainward GFTi4200 64MB AGP4x

w przypadku 3DMarka 2001SE i 2003 problem występuje przy większym nagromadzeniu efektów (płonący samolot w 3DMark2003)

w przypadku splinter cell cały czas!!!

więc wnioskuję że coś nie tak z tym AGP, tylko co!!!???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...