kenfollet Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Więc tak... Dziewczyna kupiła sobie laptopa i mi przypadło zadanie stworzenia sieci wi-fi. Problem polega na tym, że nie wiem nic o połączeniu internetowym i ewentualnej konfiguracji! Wiem, że jest internet, 1 Mb/s i wszystko wskazuje na to, że jest na łączu TP, a przynajmniej tak wnioskuje bo kiedyś mieli ponoć telefon z telekomunikacji... Pod biurkiem znajduje się modem Sagem'a... Nie próbujecie pytać jaki to model... Jedyne co wiem, że podłącza się go pod USB. Z tego co jak na razie wyczytałem to najlepszy by był Linksys Wag200g EU ADSL Gateway Wless-G. I tu moje pytanie, czy jak się okaże, że łącze jest jednak Netii to też będzie działać. I pytanie drugie. Jak skonfigurować wtedy AP tak żeby internet działał:) I ostatnie pytanie, czy Netia zgadza się na rozdzielanie ich łącza, bo nie wiem czy można zadzwonić na ich "blulajna" z ewentualnymi pytaniami. Edytowane 2 Czerwca 2008 przez kenfollet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 kupujesz Linksys Wag200g EU Annex A zapytaj kto przysyła rachunek za telefon a będziesz wiedział kogo jest łącze a reszta jest juz nie ważna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...