icefire Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 :twisted: Kupiłem dzisiaj dysk Maxtor DiamondMaxPlus D740X MX6L040J2 i myślałem że jest cichy ale warczy buczy chuczy trzeszczy czy to jest normalne???????? Prosze napiszczie czy tak, a jak nie to se wymienie!!!!!! Mam na to 5 dni.[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 mogles sobie kupic Seagate Barracude IV jest bardzo cicha i w miare wydajna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Niestety nie posluchales wiekszasci osob mowiacych o Barracudach :)i ich zaletach , ciekaw jestem co teraz powiedza posiadacze Maxtorow i ich swietnej wydajnosci . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 To zależy jakie natężenie rozumiesz pod pojęciem przeraźliwego. Osobiście uważam że Barakudy są aż za ciche, bo lubie jednak słyszeć czy grzyb pracuje, czy już trzeba wcisnąć helpa. Nie znaczy to jednak że używam starego śruta 5 1/4'' z lat '80 (tamte to dopiero chodziły). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Ja mam ibm 40GB i ten to dopiero buczy, quwica strzela :!: :evil: Normalnie caly komp wyciszony matami bitumicznymi, dysk lezy w srodku na gabce i wyje jakby mu kazali :( zalamka normalnie Zaglusza wszystko co mam w kompie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Bede mial ten dysk we wtorek, tylko ze 40gb, to wtedy bede mogl przyrownac do obecnego fujitsu :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 ja mam taki dysk i mi chodzie wzglednie cicho... slychac go czasami przy intensywnej pracy, ale napewno nie "warczy buczy chuczy trzeszczy " wiec moze dostales jakis wadliwy egzemplarz, wymien na inny tego samego modelu i zobacz czy sie poprawi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 jak piszesz ze warczy chuczy i trzeszczy to chyba naprawde z nim cos jest nie tak! Chyba ze masz jakas nadwrazliwosc na dzwieki:D jesli ysk tak zachowuje sie o momentu kupna to pozostaje ci isc do servisiu i im nawypominac! KOles mi mowil ze glosna paraca ysku tez podlega reklaacji wec biegnij poki ja jescze masz:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 a co do barracuy to one moze jest cicha ale tylko przez pewien czas. Pozniej zaczyna sie nieznoscie "podglasniac" :( mialem b4 i wiem jak z nia jest chyba ze mi sie trafil jakis trefny typ :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Miałem zamiar kupić tego Maxtora i mam nadzieję że będzie działał OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Niestety nie posluchales wiekszasci osob mowiacych o Barracudach :)i ich zaletach , ciekaw jestem co teraz powiedza posiadacze Maxtorow i ich swietnej wydajnosci . Arek Mój jest cichy i jestem z niego bardzo zadowlony nic nie trzeszczy. A barracudy to shit shit shit miałem jedną i nawet nie chciałem wymieniać na następną tylko WD wziąłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Ja mam tego Maxtora i musze powiedziec ze do mojego starego IBM nie ma porownania jezeli chodzi o glosnosc pracy. Faktycznie jak ostro czyta no to troche go slychac, ale i tak moj zalman go zaglusza :) Chyba nie slyszales mojego 2,5Gb Caviara ten to dopiero napiera :) , ale juz dziala 6 lat bez zadnych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Swoją barracude IV 60 GB mam od 4 miesiecy i nie pracuje wcale glosniej. Tylko czasami zdołam ja usłyszeć(lezy na gabce, a wszystkie wentylatory w kompie pracuja na 5-7 V). Nie zauwazylem zadnych zmian przez ten okres czasu. Kompa uzywam bardzo intensywnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 a co do barracuy to one moze jest cicha ale tylko przez pewien czas. Pozniej zaczyna sie nieznoscie "podglasniac" :( mialem b4 i wiem jak z nia jest chyba ze mi sie trafil jakis trefny typ :( Po jakim czasie tak sie zrobilo? Ja mam jakies 8 miesiecy chyba B4 i jest cichutko, mozesz pobawic sie softem do wlaczania cichszego trybu pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 :twisted: Kupiłem dzisiaj dysk Maxtor DiamondMaxPlus D740X MX6L040J2 i myślałem że jest cichy ale warczy buczy chuczy trzeszczy czy to jest normalne???????? Prosze napiszczie czy tak, a jak nie to se wymienie!!!!!! Mam na to 5 dni.[/b] Mój Maxtor też głośno chodził po zakupie - to faktycznie moze być szok dla kogoś kto wcześniej "słyszał" Barracudę IV :) . Ściągnij ze strony www.maxtor.com programik AMSET i ustaw dyskowi inny poziom głośności - tu musisz poeksperymentować, bo im ciszej tym niestety wolniej, choć mój jest prawie niesłyszalny, a zmiana prędkości była dla mnie niezauważalna. Jeżeli jednak dochodzą jakieś głośne dzwięki nawet w trybie quiet to dysk jest uszkodzony i od razu go wymieniaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 a co do barracuy to one moze jest cicha ale tylko przez pewien czas. Pozniej zaczyna sie nieznoscie "podglasniac" :( mialem b4 i wiem jak z nia jest chyba ze mi sie trafil jakis trefny typ :( Po jakim czasie tak sie zrobilo? Ja mam jakies 8 miesiecy chyba B4 i jest cichutko, mozesz pobawic sie softem do wlaczania cichszego trybu pracy. moze po miesiaciu :( ale jak mowie, mozliwe ze byl to jakis trefny dysk (1 na tysiac moze sie taki zdarzyc)dlatego teraz jakos nie jestes przekonany do barraudy. Ale jesli wszystcy pisza ze u nich jest psoko to znaczy ze to ja mialem pecha:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 ...to naprawde miales pecha ,bo ja mam b4 od stycznia chyba 5 i nie mialem z nia zadnego problemu (niedlugo bedzie pol roku). Jest bardzo cicha. Musze patrzec na diode od twardego ,zeby wiedziec ,ze chodzi. Ja polecam. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriS Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ja mam u siebie takie dwa maxtorki w kompie i faktycznie daja troche czadu :) Z tego co jeszcze zauwazylem to to, ze w momencie gdy dyski dostaly w dupe bo w kompie bylo troche cieplo (dane te odczytywalem z dysku i wynosily okolo 50 oC) to zaczely pracowac jeszcze glosniej :( i tak juz im zostalo do dzis pomimo tego, ze dalem na nie chlodzenie. Jeszcze jedno - dla czego wybrales serie J zamiast L jesli dla Ciebie wazne bylo aby dysk pracowal ciszej? PS. Mam tez BIV 60 GB i fakt... sa cichutkie... ale po mniej wiecej 1 miesiacu pojawily sie bady na dysku. Zajmuja jakies 90 kB i jak na razie sie nie powiekszaja - poczekam jeszcze troche i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ja mam BIV 40 gb od 6 miesięcy i chodzi jak nówka wiele razy był formatowany żadnych problemów z nim nie mam no dysk miodzio, na pewno go nie wymieniam (jak już to na większy model ale też seagate) I na prawde go wogóle nie słychać gdyby nie LED na obudowie to ktoś mógłby pomyśleć ze nie mam dysku :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...