max6ter Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Stałem się niedawno posiadaczem Mugena za przystępną cenę. Niestety Mugen posiada tylko pushpiny: Chcę do niego dokupić: Teraz pytanie do kolegów forumowiczów ;] : Jeżeli wymontuję pushpiny z zapinek, zamontuję backplate, to uda mi się przykręcić go do tych zapinek? Czy to wszystko będzie się trzymać i będzie odpowiednio dociśnięte? BO nie chce instalować mugena tylko na pushpinach - ale jak tak dalej pójdzie to tylko to mi zostanie ;/ + przyczepienie go na jakiś "tasiemkach" do czegoś w obudowie żeby się nie urwał. ;/ Pytam - bo może już probował ktoś takiej karkołomnej konstrukcji. Jeżeli ktoś wie gdzie można dostać zapinki slot478 do mugena albo posiada takowe i nie używa a może odstąpić/sprzedać: gg 2420624, skype: max6ter, mail: lordmaxter@wp.pl Bo mnie szlag już trafia ;/ mugen tydzień leży i nigdzie nie mogę tych zapinek znaleźć ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Na przykład tutaj http://www.allegro.pl/item372930146_scythe..._montazowy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 używam mugena i tej samej płyty i nie ma problemów z dociskiem, imho szkoda ładowac 30-40 zł w Retention Kita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max6ter Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) @SzperSon: RetentionKit ma sprawić min. że cooler pasujący do s478 będzie można zamontować np. na s775. Tylko że ja nie mam zapinek z mocowania s478 więc nie mogę zamocować RetentionKita z Mugenem. ;/ @romek-o: Wentyla masz pewnie w stronę kieszeni z dyskami czyli tuż nad slotami pamieci. Moje pytanie czy jest na tyle miejsca pod wentylem żeby można bylo bez problemu osadzić (juz po zamontowaniu coolera) kość pamieci w slocie najblizej procesora? Bo chyba zamontuje sobie na pushpinach ;/ ale gdzieś go przywiąże (pod nim bedzie 8800GTX - 1800zeta w bloto to tak niechetnie jakby sie urwal ;/). BTw. jezeli nie uzywasz RetentionKita to czy moglbys mi odsprzedac dodatkowe mocowanie na slot478? :) Konkretnie: Edytowane 8 Czerwca 2008 przez max6ter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 wentylator przesunałem n maxa do góry a mimo to nadal blokuje dostep do pierwszego slotu na ram (używam pamieci transcend na d9gmh z radiatorami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...