tinotin Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zbieram się od jakiegoś czasu do wymiany głównych podzespołów. (bo jeszcze na AGP i DDR1 jestem) Płyta: Gigabyte GA-P31-DS3L CPU: Intel E2220 2.4 GHz RAM: HiperX 1066 MHz 2x1024 Grafa: 8800GS lub 9600GSO I jestem prawie 100% pewny pozycji 1 i 4, ale jeśli chodzi o CPU i RAM to nie wiem czy się nie wygłupiam. Kasa około 900, przeznaczenie ogólne (lekki webmaster, trochę gier ale nie myślę o Crysis na wysokich detalach, odrobina photoshopu ale tylko do web) P.S. Czytując to forum często się spotykam zwłaszcza jeśli chodzi o grafikę z tekstem "lepiej dołożyć do 8800GT", więc uprzedzam, że miało być 8600GT i już dołożyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jeśli będziesz podkręcał to bierz E2160, bo podkręci się do poziomu E2220 i jeszcze duuuzo wyżej. Ramy - w zupełności wystarczą ci zwykłe Goodramy 800, ewentualnie Kingmaxy 1066. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tinotin Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgadzam się, ale... Celuje gdzieś tak w 3 - 3,2 GHz. Z E2220 wycisnę tyle bez większych problemów, na boxie i pewnie bez podnoszenia napięcia, no może odrobinkę. Obawiam się ,że z E2160, tak łatwo nie będzie. Oszczędność 50-60 pln pójdzie na chłodzenie. Kingmax - można im zaufać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 tak jak napisal QRVICH zaoszczedz na procku i ramie a kupisz 8800 gt niczego madrzejszego nie wymyslisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgadzam się, ale... Celuje gdzieś tak w 3 - 3,2 GHz. Z E2220 wycisnę tyle bez większych problemów, na boxie i pewnie bez podnoszenia napięcia, no może odrobinkę. Obawiam się ,że z E2160, tak łatwo nie będzie. Oszczędność 50-60 pln pójdzie na chłodzenie. Kingmax - można im zaufać? Myślę że podobnie proski się kręcą i od sztuki będzie zależyć czy da rade te 3,2GHz czy nie. E2160 kręcą się często do 3GHz bez ruszania napięć więc nie ma co się badź a kase można przeznaczyć na RAM/VGA. Do OC stykną najtańsze pamięci 667MHz więc na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad najtańszym zestawem 2x2GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...