Skocz do zawartości
tinotin

Ostatnie Wątpliwości

Rekomendowane odpowiedzi

Zbieram się od jakiegoś czasu do wymiany głównych podzespołów. (bo jeszcze na AGP i DDR1 jestem)

Płyta: Gigabyte GA-P31-DS3L

CPU: Intel E2220 2.4 GHz

RAM: HiperX 1066 MHz 2x1024

Grafa: 8800GS lub 9600GSO

I jestem prawie 100% pewny pozycji 1 i 4, ale jeśli chodzi o CPU i RAM to nie wiem czy się nie wygłupiam.

Kasa około 900, przeznaczenie ogólne (lekki webmaster, trochę gier ale nie myślę o Crysis na wysokich detalach, odrobina photoshopu ale tylko do web)

P.S. Czytując to forum często się spotykam zwłaszcza jeśli chodzi o grafikę z tekstem "lepiej dołożyć do 8800GT", więc uprzedzam, że miało być 8600GT i już dołożyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, ale...

Celuje gdzieś tak w 3 - 3,2 GHz. Z E2220 wycisnę tyle bez większych problemów, na boxie i pewnie bez podnoszenia napięcia, no może odrobinkę. Obawiam się ,że z E2160, tak łatwo nie będzie. Oszczędność 50-60 pln pójdzie na chłodzenie.

Kingmax - można im zaufać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, ale...

Celuje gdzieś tak w 3 - 3,2 GHz. Z E2220 wycisnę tyle bez większych problemów, na boxie i pewnie bez podnoszenia napięcia, no może odrobinkę. Obawiam się ,że z E2160, tak łatwo nie będzie. Oszczędność 50-60 pln pójdzie na chłodzenie.

Kingmax - można im zaufać?

Myślę że podobnie proski się kręcą i od sztuki będzie zależyć czy da rade te 3,2GHz czy nie. E2160 kręcą się często do 3GHz bez ruszania napięć więc nie ma co się badź a kase można przeznaczyć na RAM/VGA.

Do OC stykną najtańsze pamięci 667MHz więc na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad najtańszym zestawem 2x2GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi