Skocz do zawartości
amborosol

Problem Z Winampem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dziś rano zauważyłem dziwny problem z WINAMPEM. Chodzi o to że muzyka po prostu skrzeczy, zacina się a duża część kawałków po prostu przestała działać. Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Przeskanowałem system SPYBOTEM(w trybie awaryjnym, z wyłaczonym przywracaniem) i znalazł pare rzeczy i je pousuwał. Jednak problem nie minął. Sprawdzałem niedziałające kawałki w WMP i działały, dźwięk w filmach także był w porządku. Oczywiście próbowałem też reinstalować WINAMPA, ściągnąłem nawet nowszą wersje- i dalej nic. Przytocze może jeden fakt jeszcze że wczoraj pare razy wyłączyli nagle prąd, przez co komp też miał resety. Może to coś też wpłyneło? Z góry dzieki za jakąkolwiek pomoc.

Edytowane przez amborosol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywal:

1. Winamp

2. Wszelkie codec-packi i inne kodeki

3. Sterowniki do dźwiękówki

Potem zainstaluj:

1. Sterowniki do dźwiękówki

2. Jedyne słuszne kodeki, czyli:

a) ffdshow http://www.freecodecs.net/fc/ffdshow-rev1999_20080612.zip (wersja sprzed 2 dni)

b) AC3filter http://mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge...filter_1_46.exe

3. Winamp http://download.nullsoft.com/winamp/client...7plus_en-us.exe.

Przy instalacji ffdshow wybierz: "nie ograniczaj", "2.0" (chyba że masz inny układ głośników). Przy instalacji Winampa odłącz "Agenta", "Obsługę wideo" i "Skojarzenie z plikami wideo". Takie są moje preferencje i na nich wszystko chodzi.

W międzyczasie przeskanuj dyski:

chkdsk /f x: (x to litera dysku)

Avast! i Kaspersky online skaner, lub też innymi antywirusami

Ad-Aware

Spybot - Search&Destroy

HijackThis

Możesz też pobrać najnowsze poprawki z Windows Update. Jeśli jednak po wykonaniu tych punktów nadal nie działa, lub system nie przetrwał (operacja się udała, ale pacjent zmarł :D) to pozostaje format.

Ktoś tam jeszcze mówił żeby foobara używać. Tak na prawdę to jest kwestia gustu i mi się na przykład nie podoba jego "notatnikowy" wygląd. Testowałem oba te odtwarzacze i foobar ma po prostu lepszy equalizer. Ja używam jednak equalizera sprzętowego (profesjonalna konsoleta) i według mnie i innego audiofila nie ma różnicy. Winampa wybrałem dlatego że ma Extended Jump To File Feature połączone z kolejką odtwarzania, co dla mnie jest niezbędne do DJowania.

Edytowane przez Fuxseb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi