amborosol Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Witam. Dziś rano zauważyłem dziwny problem z WINAMPEM. Chodzi o to że muzyka po prostu skrzeczy, zacina się a duża część kawałków po prostu przestała działać. Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Przeskanowałem system SPYBOTEM(w trybie awaryjnym, z wyłaczonym przywracaniem) i znalazł pare rzeczy i je pousuwał. Jednak problem nie minął. Sprawdzałem niedziałające kawałki w WMP i działały, dźwięk w filmach także był w porządku. Oczywiście próbowałem też reinstalować WINAMPA, ściągnąłem nawet nowszą wersje- i dalej nic. Przytocze może jeden fakt jeszcze że wczoraj pare razy wyłączyli nagle prąd, przez co komp też miał resety. Może to coś też wpłyneło? Z góry dzieki za jakąkolwiek pomoc. Edytowane 13 Czerwca 2008 przez amborosol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amborosol Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Pomoże ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Wyczyścić sterowniki od dźwięku driver cleanerem i wgrać ponownie. Używać foobara 2000 - jest lepszy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amborosol Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zrobiłem tak jak napisałeś i niestety dalej nie działa :/. Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zobacz w innym programie czy masz dźwięk np. AIMP :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amborosol Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Sprawdzałem właśnie w tym Foobar 2000 i dalej to samo. Zainstalowałem teraz AIMP2 i jest mała zmiana, większość plików działa, jednak niektóre dalej nie. Może to zależy od szybkości KBPS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 W taki wypadku szukał bym dalej przyczyny w wirusach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Albo kodekow jakis brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amborosol Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 A jakie byś polecił? To spróbuje, może akurat sie uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Chodzi mi o kodeki w systemie np. kiedys mialem problem z foobarem , nie odtwarzal wma. Problem minal jak zainstalowalem windows media player ktory doinstalowal kodek do odtwarzania wma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) Wywal: 1. Winamp 2. Wszelkie codec-packi i inne kodeki 3. Sterowniki do dźwiękówki Potem zainstaluj: 1. Sterowniki do dźwiękówki 2. Jedyne słuszne kodeki, czyli: a) ffdshow http://www.freecodecs.net/fc/ffdshow-rev1999_20080612.zip (wersja sprzed 2 dni) b) AC3filter http://mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge...filter_1_46.exe 3. Winamp http://download.nullsoft.com/winamp/client...7plus_en-us.exe. Przy instalacji ffdshow wybierz: "nie ograniczaj", "2.0" (chyba że masz inny układ głośników). Przy instalacji Winampa odłącz "Agenta", "Obsługę wideo" i "Skojarzenie z plikami wideo". Takie są moje preferencje i na nich wszystko chodzi. W międzyczasie przeskanuj dyski: chkdsk /f x: (x to litera dysku) Avast! i Kaspersky online skaner, lub też innymi antywirusami Ad-Aware Spybot - Search&Destroy HijackThis Możesz też pobrać najnowsze poprawki z Windows Update. Jeśli jednak po wykonaniu tych punktów nadal nie działa, lub system nie przetrwał (operacja się udała, ale pacjent zmarł :D) to pozostaje format. Ktoś tam jeszcze mówił żeby foobara używać. Tak na prawdę to jest kwestia gustu i mi się na przykład nie podoba jego "notatnikowy" wygląd. Testowałem oba te odtwarzacze i foobar ma po prostu lepszy equalizer. Ja używam jednak equalizera sprzętowego (profesjonalna konsoleta) i według mnie i innego audiofila nie ma różnicy. Winampa wybrałem dlatego że ma Extended Jump To File Feature połączone z kolejką odtwarzania, co dla mnie jest niezbędne do DJowania. Edytowane 14 Czerwca 2008 przez Fuxseb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amborosol Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Wow, dzieki wielkie za wyczerpującą pomoc. Mam jednak pytanie czy jak usune te CodecPacki (mam Codec Pack All in 1 6.0.3.0 ) i potem zaczne instalowac po kolei to co podałeś, to filmy i wszystko będą dalej chodzić bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Powinny - chyba że będziesz miał jakiś film wykorzystujący egzotyczny kodek - ale wtedy wystarczy wyszukać pojedynczy kodek a nie robić śmietnik w systemie innymi zbędnymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...