Skocz do zawartości
Rastir

Co Lepiej, Max 1450zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was takie pytanie, mam zamiar wydać max 1450 zł na wymiane częsci .

Płyta główna: Gigabyte EP35-DS3R - 280 zł czy może Płyta Foxconn P35A-S - 276 zł

Pamięć: Aeneon 2x1GB 1066MHZ X-Tune - 155 zł czy ? - 2x1GB PC7200 900MHz Goodram Pro 206 zł

Grafika: XFX 8800GTS 512MB - 670 zł czy ? GeForce 8800GTS ASUS 512MB - 666 zł

Zasilacz raczej: Zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU 450W - 203 zł

Ceny różnie głownie brane na esc

Przy tym będzie procesor: Intel core 2 duo e6300 będę kręcić. A kupie se obudowe albo cooler master elite 331 bądź Sharkoon Rebel 9 Economy Edition ATX czarna

Co myślicie o tym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika jest naprawde OK. Zresztą wszystkie grafiki są referencyjne tzn identyczne pod względem budowy ale różnią się nalepką na radiatorze.

RAM myślę że warto brać OCZ. Ale to jeszcze zależy na ile chcesz proca kręcić (masz niski mnożnik i jak myślisz o sporym OC to RAM musi być dość szybki).

A co do DFI to już sama nazwa wskazuje czego można się spodziewać. I jeśli nie zależy Ci na RAIDzie czy innych duperelach ale na OC już tak to bierz BloodIron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to nie był by lepszy wybór ? Słyszałem że na taj płycie monstrualnie się kręci lecz trzeba się na niej znać, a i ramy 1066 to do kręcenie tym bardziej dobrze:

DFI LanParty DK P35-T2 333 zł

zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU 450W ATX PFC 200 zł

Cooler Master Elite 331 RC-331-KKN1-GP ATX czarna 119 zł

Inno3D GeForce 8800GTS 512MB DDR3 PCI-E TV/2xDVI 560 zł

to z sirius.pl i ram z esc.pl gdzyż nie ma go na sirius.pl

i ramy Aeneon 2x1GB 1066MHZ X-Tune - 155 zł

Łącznie 1367 zł

Wtedy około 150 zł zostało by mi na paste chłodzącą i chłodzenia na proca albo jakąś dobra myche

Edytowane przez Rastir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi