Skocz do zawartości
Number 01

Przegrzewający Się Benq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A więc (pewnie nie zaskocze czytających;]), mam problem z moim laptopem, otoz przegrzewa mi się on. Może dokładniej opisze... Otóż nie chodzi o to, jak w większości przypadków, że pracuje w granicach 50-60 stopni procek i ze zaczyna się grzac dopiero przy grze. Nie, otoz nawet obecnie gdy pisze ten temat, programik pokazuje mi ze procek pracuje w granicach 80-85 stopni a czasem nawet wiecej. Dysk pracuje mniej wiecej w 40 stopniach. Lapka unioslem na pare cm nad biorko (stoi na ksiazkach;p). Gdy wlacze jakas ,,lepsza" gre to komp popracuje troche i wylacza sie sam, nie wiesza sie tylko od razu wylacza np. NFSMW. Lapka mam dopiero rok wiec nie powinien juz ledwo dychac.;] Słyszalem ze gdy jest dobra, niezintegrowana karta graficzna to moze zwiekszac temp. pracy,... no ale bez przesady;p

Model: BenQ S7EG

Grafika: Radeon X1600

Procesor: 1.46 GHz

Pamięć: 512 RAM

Dysk: 60 GB

Mam nadzieje ze dane wystarcza... Troche dlugie ale staralem sie oddac tresc problemu. Prosze o pomoc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz gwarę to nic nie kombinuj i wal do prosto do serwisu . Lap nie ma prawa się wyłączać z przegrzania , jeśli tak się dzieje to jest pełna podstawa do reklamacji . Jak nie masz gwarzncji , to jak napisał kolega wyżej pozostaje albo samemu "przedmuchać" lapa albo powierzyć to serwisowi . Lepiej zrobić to jak najszybciej bo pewnie wiesz , że duże ciepełko szybko Ci lapka zniszczy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi