Number 01 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam A więc (pewnie nie zaskocze czytających;]), mam problem z moim laptopem, otoz przegrzewa mi się on. Może dokładniej opisze... Otóż nie chodzi o to, jak w większości przypadków, że pracuje w granicach 50-60 stopni procek i ze zaczyna się grzac dopiero przy grze. Nie, otoz nawet obecnie gdy pisze ten temat, programik pokazuje mi ze procek pracuje w granicach 80-85 stopni a czasem nawet wiecej. Dysk pracuje mniej wiecej w 40 stopniach. Lapka unioslem na pare cm nad biorko (stoi na ksiazkach;p). Gdy wlacze jakas ,,lepsza" gre to komp popracuje troche i wylacza sie sam, nie wiesza sie tylko od razu wylacza np. NFSMW. Lapka mam dopiero rok wiec nie powinien juz ledwo dychac.;] Słyszalem ze gdy jest dobra, niezintegrowana karta graficzna to moze zwiekszac temp. pracy,... no ale bez przesady;p Model: BenQ S7EG Grafika: Radeon X1600 Procesor: 1.46 GHz Pamięć: 512 RAM Dysk: 60 GB Mam nadzieje ze dane wystarcza... Troche dlugie ale staralem sie oddac tresc problemu. Prosze o pomoc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Kanały wentylacyjne masz czyste ?? Często taka sytuacja ma miejsce gdy w kanały wentylacyjne zbierze się kurz i inne śmieci, wtedy pomaga zwyczjane przedmychanie powietrzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jak masz gwarę to nic nie kombinuj i wal do prosto do serwisu . Lap nie ma prawa się wyłączać z przegrzania , jeśli tak się dzieje to jest pełna podstawa do reklamacji . Jak nie masz gwarzncji , to jak napisał kolega wyżej pozostaje albo samemu "przedmuchać" lapa albo powierzyć to serwisowi . Lepiej zrobić to jak najszybciej bo pewnie wiesz , że duże ciepełko szybko Ci lapka zniszczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Number 01 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Oki sprobuje oddac do serwisu. Poki co dzieki za pomoc;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...