Skocz do zawartości
vasilij

Test Z Technologii.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż mam małą prośbę :rolleyes: W sobotę mam test (egzamin znaczy się) z "Technologi informacyjnej", chodzi o to by ktoś kumaty sprawdził ten test i w razie czego napisał co jest źle.

Zakres pytań obejmuje działanie procesora, pamięci, sieci itd. Niektóre pytania są troche stare :unsure:

Link: Test :wink: Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. (Test jest rozwiązany trza tylko skorygować odpowiedzi)

Edit: Jest to test 1-krotnego wyboru

Edytowane przez vasilij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34. Część przetwarzająca procesora to równoległe działania, gdzie dane i rozkazy w procesorze tworzą nowe dane (lub nowe rozkazy). Arytmometr (jednostka arytmetyczno-logiczna) pełni funkcje:

a) miejsce wykonywania elementarnych rozkazów na rejestrach z danymi,

zaznaczone b) realizacja współpracy z pamięcią operacyjną,

c) inteligentnego sumatora wyrażeń algebraicznych

35. Rdzeń części przetwarzającej stanowi arytmometr, wykonujący podstawowe operacje arytmetyczne i logiczne. Z wejściem i wyjściem arytmometru współpracują rejestry:

a) przechowujące argumenty i wynik operacji,

b) akumulator,

c) rejestry uniwersalne

ALU wykonuje dzialania, chociaz zaznaczyles ze to komunikacja z pamiecia , a w nastepnym pytaniu masz wytlumaczone do czego jest alu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ p3dzi0r

No fakt, przy tylu pytaniach nie doczytałem wszystkiego :mellow: Dzięki za spostrzeżenie błędu

Jeszcze ktoś, coś znalazł ?!

Edit: Kolo przepisał oceny z ćwiczeń :banana: , można zamknąć topa

Edytowane przez vasilij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi