vasilij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Witam. Otóż mam małą prośbę :rolleyes: W sobotę mam test (egzamin znaczy się) z "Technologi informacyjnej", chodzi o to by ktoś kumaty sprawdził ten test i w razie czego napisał co jest źle. Zakres pytań obejmuje działanie procesora, pamięci, sieci itd. Niektóre pytania są troche stare :unsure: Link: Test :wink: Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. (Test jest rozwiązany trza tylko skorygować odpowiedzi) Edit: Jest to test 1-krotnego wyboru Edytowane 11 Czerwca 2008 przez vasilij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 34. Część przetwarzająca procesora to równoległe działania, gdzie dane i rozkazy w procesorze tworzą nowe dane (lub nowe rozkazy). Arytmometr (jednostka arytmetyczno-logiczna) pełni funkcje: a) miejsce wykonywania elementarnych rozkazów na rejestrach z danymi, zaznaczone b) realizacja współpracy z pamięcią operacyjną, c) inteligentnego sumatora wyrażeń algebraicznych 35. Rdzeń części przetwarzającej stanowi arytmometr, wykonujący podstawowe operacje arytmetyczne i logiczne. Z wejściem i wyjściem arytmometru współpracują rejestry: a) przechowujące argumenty i wynik operacji, b) akumulator, c) rejestry uniwersalne ALU wykonuje dzialania, chociaz zaznaczyles ze to komunikacja z pamiecia , a w nastepnym pytaniu masz wytlumaczone do czego jest alu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 IT - Information Technology - Informa-Tech - Informatics (e czytane jako i). Tak odrobinę o genezie słowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasilij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) @ p3dzi0r No fakt, przy tylu pytaniach nie doczytałem wszystkiego :mellow: Dzięki za spostrzeżenie błędu Jeszcze ktoś, coś znalazł ?! Edit: Kolo przepisał oceny z ćwiczeń :banana: , można zamknąć topa Edytowane 14 Czerwca 2008 przez vasilij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...