Skocz do zawartości
kandi

Klej Zalman ???????

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Wczoraj dostalem takowy klej i nie wiem ktorego uzyc ,zielonego (type A)czy czerwonego(type B) , (w jednym pudelku byly dwa rodzaje) , bawil sie ktos juz w te klocki ????????? Potrzebuje przykleic radiator na SB ,

Z gory Thanx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych składników nie mieszamy tylko smarujemy np. składnikiem A pow. pamięci a B radiatora a następnie dociskamy klejone elementy. Kilkanascie minut i połczenie trzyma.

Dlaczego tak twierdzisz ?

Kleje dwuskladnikowe, zeby dobrze zwiazaly, nalezy zmieszac i to dokladnie, twoim sposobem to mozna sobie tylko syfu narobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twierdzi pewnie tak, bo wlasnie tak zalman pisze w instrukcji do tych klejow :>

one troszke zbyt szybko schna zeby je mieszac "wczesniej"

Ja tak napisalem, bo wszystkie kleje dwuskladnikowe jakie dotychczas uzywalem , mieszalo sie wczesniej.

Zwracam honor koledze Bomarek 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się sprawuje Termopox 85CT :?: 

jak później jest z odrywaniem części i czy można to wspomuc np spirytem :?:

Jest bardzo dobry, jak sam wspomniales mozna oderwac czesci, ale razem z radiatorem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i proszę o radę.

Chyba niewłaściwie użyłem kleju dwu składnikowego zalmana ( czerwona i zielona strzykawka) w taki sposób , że zmieszałem oba składniki. Zrobiłem tak. Na chipset karty graficznej wycisnąłem trochę z jednej i trochę z drugiej strzykawki i wszystko zmieszałem. Docisnąłem duży radiator i trzyma jak diabli. Ponieważ chce sprzedac ta grafę za diabła nie mogę teraz tego oderwać . Czy możecie mi coś poradzić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz rady? nie sprzedawaj karty ;)

a tak na serio to slyszalem ze potraktowanie takich specyfikow bardzo niskimi temperaturami pomaga w oderwaniu sklejonych czesci.. ale nawet po "zmrozeniu" karty mozesz rownie dobrze oderwac radiator razem z GPU :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja przykleiłem "jeżyka" Zalmana na mostek południowy swojego EPOXA 8RDA+ i cieszyłem się jak dziecko ztweakowanym chłodzeniem...

Aż pewnego razu: GŁOŚNE BRZDĘK!!!

Radiator odkleił się podczas pracy i spadł na blaszany spód obudowy... 8O

Dobrze, że nie nakleiłem go na mostek północny, bo mógłby coś pozwierać w drodze na dół. Spadłby chyba na kartę graficzną!!! :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za radą Bomarka zrobiłem tak. Włożyłem swoją grafę, na którą był przyklejony radiator klejem zalmana do worka w ktorym była zapakowana płyta główna. Całość do lodówki na godzinę a potem tylko szybkim ruchem na boku pokręciłem radiatorem i ładnie wszystko póściło :lol: Tak więc jakby ktoś miał problem z odklejeniem czegos co skleiłem klejem zalmana to tylko zamrażarka go ratuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi