bozar Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 witam od jakis 2 lat posiadam AC freezera pro 64 i od jakiegos roku(tak tak, wiem) po wlaczeniu kompa wentyl przez 3 minuty buczy jak szalony. patrzac na wykresy temperatury podczas tego buczenia niebezpiecznie sie ona podnosi, a kilka razy komp sam sie wylaczyl i dal sie wlaczyc dopiero po ostygnieciu:/ zagladalem juz kilka razy do obudowy, ale nic nie zahacza o wirniki. pytanie wiec - czy da sie cos zrobic z wentylatorem, zeby przestal buczec i zebym byl spokojny o swojego procka? moze jakies wd40 czy inne oliwinie by pomoglo, tylko jak sie do tego zabrac, skoro smiglo jest zwrocone do radioatora a nie na zewnatrz?:/ moze ktos posiada/posiadal taki cooler i wie jak zdjac sam wetylator? ktos mial z nim w ogole podobne problemy? pozdrawiam i dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Pewnie wentylator zaciera się. Pod okrągłą naklejką na wentylatorze (tą z napisem 64 freezer...) jest gumowy "korek". Wyjmij go, psiknij w środek wd40 lub kapnij kilka kropli oleju. Zatkaj korek, przyklej naklejkę (z tym może być problem- jest ona "jednorazowa") i powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ja tam zawsze rozbieram, bo najczesciej mam na wirniku nakręcone włosy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozar Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 tylko jak dostac sie do tej naklejki, skoro wentylator jest zwrocony do radiatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Naklejka ta nie znajduje się na wirniku z łopatkami tylko na korpusie wentylatora: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozar Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) wieeeelkie dzieki, juz sie z tym uporalem mam nadzieje ze olej kujawski wystarczy:) zaraz sprawdze temperatury yyyy. kupujcie olej kujawski z pierwszego tloczenia! temperatury nizsze, prawie o 20 stopni:] Edytowane 18 Czerwca 2008 przez bozar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 wieeeelkie dzieki, juz sie z tym uporalem mam nadzieje ze olej kujawski wystarczy:) zaraz sprawdze temperatury yyyy. kupujcie olej kujawski z pierwszego tloczenia! temperatury nizsze, prawie o 20 stopni:] Tak na marginesie nie wszystko nadaje sie do smarowania, mogles wazeliny uzyc, ja tam zawsze smar pakuje;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...