MarkPL Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Witam Mam dylemat, we Wtorek muszę kupic płytę i nie wiem którą wybrać. Epox troche tanszy ale ma chyba problemy z przegrzewaniem... Interesuje mnie oczywiscie O/C :) Abit natomiast jest drozszy ale ma SAta i pełnego Sound Storma. W gruncie to i tak niebede wykorzystywał wyjscia cyfrowego ale czy na wyjsciu analogowym dzwięku Epox ma taką samą jakość jak Abit ??? Doradzcie, i które rev. brać :) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 po co chcesz kupowac jak masz??? wynika to przynajmniej z podpisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ja bym ci radził ABITA ale rewizje 1.2 , można ustawiś wyższe vcore, są dziury dookoła socketa. ogólnie wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 bartezjusz ---> on ma wersje 1.0 i bez "s" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Abit 1.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 jak tak to ja brałbym epoxa wbrew temu co niektórzy pisza na forum-ja odkad włozyłem ją do budy nie miałem najmniejszego NAJMNIEJSZEGO problemujak tak to ja brałbym epoxa wbrew temu co niektórzy pisza na forum-ja odkad włozyłem ją do budy nie miałem najmniejszego NAJMNIEJSZEGO problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ja bym bral , obojetnie co na nf2 byle by mialo v-cor do 2v i regulacja vdd no i wiadmo te inne fsb i mnozniki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 slyszalem ze te abity sa bdb nawet lepsze niz epox 8rda(+) ale podzielam zdanie Vengeance'a pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Ja mam Abita NF7 ale rev. 1.0 wiec nie jest najlepszy do podkręcania... Czyli warto dać te 80 zł wiecej i kupić Abita NF7-s z rev. conajmniej 1.2 ?? Czy nie ?? A jak z jakością Sound Storma na Epoxie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 bierz abit-a super marka mam na kt 133A ale zero !!! problemów od 2 lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Ja przeszlem z Epoxa 8rda+ rev 1.1 na Abita NF7-S rev 1.2 tylko z jednego powodu (trafilem na epoxa nie chodzacego synchro przy 200 fsb) teraz na Abicie zero problemow :) Niedlugo bede krecil proca .tylko czekam na SLK900U ,zobaczymy co potrafi ta plyta :) Acha zauwazylem ze na Abicie podkrecanie proca jest troche uciazliwe, Vcore na epoxie mialem 1.65v teraz potrzebuje az 1,75v przy(2600+@2800+):evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 kadi Czy na Epoxie mozna osiagnac 200 MHz , na ktoym rev. ?? I czu dopiero po modyfikacji zasilania mostka ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Ja przeszlem z Epoxa 8rda+ rev 1.1 na Abita NF7-S rev 1.2 tylko z jednego powodu (trafilem na epoxa nie chodzacego synchro przy 200 fsb) teraz na Abicie zero problemow :) Niedlugo bede krecil proca .tylko czekam na SLK900U ,zobaczymy co potrafi ta plyta :) Acha zauwazylem ze na Abicie podkrecanie proca jest troche uciazliwe, Vcore na epoxie mialem 1.65v teraz potrzebuje az 1,75v przy(2600+@2800+):evil: Co do uzyskiwania magistrali spójrzcie na to: http://www.amdforums.com/showthread.php?s=...threadid=211420 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 kadi Czy na Epoxie mozna osiagnac 200 MHz , na ktoym rev. ?? I czu dopiero po modyfikacji zasilania mostka ?? Normalnie powinien ci chodzic na 200 fsb bez vmoda ale jak bedziesz mial pecha tak jak ja :x ale mysle ze raczej juz na takiego bubla nie trafisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...