Skocz do zawartości
Yonash25

Upgrade (1000pln)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

To mój pierwszy post na tym forum, jednak przeglądam Was już od długiego czasu. Ale do rzeczy.

Chcę zrobić upgrade komputera, muszę się zmieścić maxymalnie w 1000zł. Chcę wymienić procesor, płytę, ram i grafikę. Nie będę pisał co teraz mam, bo to nie ma sensu. Wystarczy że napiszę, że to nadal Soc.A :rolleyes: . Dlatego mam do Was prośbę - pomóżcie mi coś wybrać. Moja wiedza komputerowa skończyła się na soc.A - nie jestem na bierząco z obecną technologią (no ok-coś tam wiem), ale za długo by mi zajęło poznanie obecnych "trędów". Komp do wszystkiego z naciskiem na granie.

PS. Zasilacz mam markowy (fortron) ale tylko 350W. Pociągnie nowy sprzęt, czy trzeba w tym 1000 zł uwzględnic jeszcze zasiłkę?

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2180 - 185 zł

Płyta Główna : Gigabyte P31-DS3L - 179 zł

RAM : Aeneon 2x1GB 800MHZ X-Tune - 110 zł

Karta Graficzna : Asus HD3650 256MB DDR3 - 199 zł

Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0 - 90 zł

HDD : WD 250GB 16MB Cache AAKS - 150 zł

Napęd : Pioneer DVR-215 SATA - 110 zł

RAZEM : 1023 zł

odejmij sobie 90zl ceny zasilacza, imo warto było by dołożyć do 96GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestawienie na czerwiec czytałem. Jednak zwróć uwagę, że chce wymienic tylko proc,mobo, grafikę i ram, bo resztę (buda, dysk, napędy) już mam. Ewentualnie jeszcze zasilacz, ale to w momencie jak stwierdzicie, że obecny jest za słaby.

Edytowane przez Yonash25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi