Jarek_135 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Lepiej daj to w dziale co kupić, itp, jeśli rozumiesz o co mi chodzi, bo to tam ludzię są średnio reformowalni, Asus, Asus, Asus... Dfi też jest strasznie drogie, dla przykładu nie rozumiem, dlaczego p35 DK kosztuje, ile kosztuje, np na newegg obecna cena to 77,19$ a $=3,45 tak na szybko. Ni jak mi to daje ~ 530 choćby w esc. Tak ~2 razy drożej, nieźle Podałem to tak dla przykładu, chodz ogólnie uważam, że p35 DK to bardzo fajna płytka i po mimo, iż p35, spokojnie starcza beż żadnego ale. Ale skoro taniej mamy lepszą płytę, to ja nie widzę dyskusji. A na p45 to uważam że I45 to najlepsza płyta za jakiś jeszcze sensowne pieniądze, a nie powiem najlepsza, bo do najdroższych, że niby high end nie mam możliwości porównać, to nie będę mówić, ale i tak bym sie nie zdziwił, jakby była lepsza. A TP45HP jest gorzej wyposażona i zdecydowanie zasługuje na najwyższe noty jakość/cena. W sumie I45 też, ale stosunek ten przez cenę jest gorszy od TP45HP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadGow Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Co do tego artykułu, to znam gościa który to pisał i szczerze mówiąc zna się facet na rzeczy. Zresztą nie spotkałem jeszcze sklepu z taką obsługą jak Bachcomp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Dzisiaj troche zabawy Biostarem bylo i jedna rzecz w nim mnie boli. Regulacja napiecia w BIOS'ie odbywa sie z duzo za duzym krokiem. To jest taka plyta zeby szybko cos wysoko wykrecic, a nie ustawic odpowiednie napiecie dla danej czestotliwosci. Tylko kto takie ustawia? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Porównując Biostar TPower I45 do DFI DK P45-T2RS+ która jest lepsza? Pytam ponieważ mam tego DFI, ale ma płytka ostatnio się brzydko zachowała i myślę o przesiadce na Biostara. Czytając ten temat zauważyłem że Biostar jest lepszy w FSB, ale jak prowadzi procesory? A może brać Asusa P5Q? Edytowane 31 Stycznia 2009 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 @Kean, ty znów na Biostarze ? @m40, płyta prowadzi trochę gorzej procesory od DFI X38-T2R a lepiej niż Blood Iron P35 i P45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 @toman, nie zmieniałem go jeszcze na nic innego. Niebawem postaram się sprawdzić co ona tak na prawdę potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 gdyby jednak ktos w najblizszym czasie probowal sie go pozbyc jestem chetny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 a w życiu nie oddam swojej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 a bu:( ja oddalem swoja i zaluje...jak to sie mowi glupi jas po szkodzie...jak sie nic nie znajdzie przejde sie do sklepu po nowa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Dzisiaj troche zabawy Biostarem bylo i jedna rzecz w nim mnie boli. Regulacja napiecia w BIOS'ie odbywa sie z duzo za duzym krokiem. To jest taka plyta zeby szybko cos wysoko wykrecic, a nie ustawic odpowiednie napiecie dla danej czestotliwosci. Tylko kto takie ustawia? :D No dla mnie to największa wada tej płyty, i mam przez to problem z ustawieniem proca na codzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Chłopaki a jakie V FSB dla E4300 ustawić?? :> Na 3GHz? Czy może ustawić na auto się nie bawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Panowie jak to wyłączyć? W asusie nie było z tym problemu ;) Marvell88SE61xx Raid Adapter - BIOS Version 1.1.0L60. Ogólnie od niedawna mam płytkę i jak dla mnie za wysoko socket ma i regulacja napiećto masakra. Teraz nie wiem czy nie zmienić jej na jakąś DFI - tylko jaka? Jak ma się do niej TA płytka? Edytowane 28 Marca 2009 przez qos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) Mam tego biostara i problem. Ustawiam fsb 600 mnoznik 6, napiecia wszystkie sporawo podbite i small fft's w orthosie chodzi a jak wezme blend to wysypuje sie po sekundzie. Praktycznie jestem pewien ze od od pamieci. Na asusie p5e 1200 na 2.2v, a tutaj dawalem 2.4v 6-6-6-18 pl15 i jest to samo. Przestawialem tez RCOMP najlepiej jest na 2 i 4. Jak to ustawic zeby dzialalo? Edytowane 29 Marca 2009 przez manieq1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 CPU skew +100ps lub +200ps i ciesz się FSB 600 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Dzieki polukam czy to da cos wiecej, bo to czemu sie sypalo juz doszedlem. W win7 mialem wylaczony plik stronicowania i dlatego blend sie sypal :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Wiek ktoś z czego radiatory na na płycie są zrobione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 100% alu ;) Jakby to była miedź, to by płyta ważyła imo 2x tyle ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witajcie xD Czy ma ktoś coś takiego że podczas próby włączenia Tpower2 tego programu z płytki doznaje restartu PC?? ;/ Działałem na kompie parę h i włączyłem Tpowera z ciekawości i wszytko ok potem restart pc i chciałem zapuścić super Pi + kontrolowanie temp i włączyłem Tpower2 ale a nim się włączył to reset ;/ no to druga próba to samo ;/ 3 próba na "wyłączonym oc" dalej to samo ;/ ma ktoś takie cyrki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 refresh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Chyba pare stron wczesniej ktos pisal o zawieszaniu zwiazanym z tym programem. Ma ktos moze Mugena 2 zainstalowanego na TPowerze I45? Wchodzi bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 no właśnie ja pisałem o tym już wcześniej ale nikt nie raczył zareagować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Post 226...ale tam 99tomcat pisze o zwieszaniu sie podczas prob podkrecania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 a ja mam przy włączaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 dobra a teraz mam inne pytanie xD czy ktoś próbował odłączyć radiator chpsetowy od tego na fazie zasilania? a dokładnie tą rurkę pseudo heat pipe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ja to robilem...no problemo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Uzywał ktos beta biosów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Uzywał ktos beta biosów? Nie mów że wypuścili jakiś bios nowy ?? Może w końcu poprawią tą nieszczęsną regulacje napiec <_< Wtedy płytka była by na prawdę zajee***** Może znów powróce do biostara :wink2: Edytowane 6 Maja 2009 przez Hesuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Nie mów że wypuścili jakiś bios nowy ?? Może w końcu poprawią tą nieszczęsną regulacje napiec <_< Wtedy płytka była by na prawdę zajee***** Może znów powróce do biostara :wink2: http://www.lejabeach.com/Biostar/TPI45/ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Mam wylaczony speed step w biosie i nadal zmienia mi mnoznik na 6. Co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 C1E i C-state tech wyłacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...