White_Lies Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 -ASUS M3A78-EH A7800G SOCKET AM2+ -AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2 ADO5000DOBOX -ASUS GF 9600GSO 384MB DDR3/192b TV/DV PCI-E TOP lub -GALAXY GeForce 9600GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E (Cooler Master Exclusive)(1,0ns)(675/2000) -Kingston 1024MB/800MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM (2 kości będę brał) -Creative Sound Blaster Audigy SE OEM Doradzi ktoś kto się dobrze orientuje?? z góry dziekuje:)<piwo> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 ile masz do wydania i do czego ma byc PC??? lepiej cos na intelu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Podaj ile mozesz przeznaczyc , a po 2 jest też temat z gotowymi zestawami na czerwiec , może cos Ci sie uda wybrać . Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 wiem ze intele sa lepsze ale sa tez sporo drozsze. tak mysle ze okolo 1k przeznacze. rozlicze sie ze starych czesci i taniej wyjdzie pewnie... juz tgo procka testowale w kawiarence internetowej na CoD 4 i smiga super:) glownie do grania mi potrzebny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 PentiumE 2180 BOX - taniej niż X2 5000+ Gigabyte GA-P31 DS3L / Asus P5B - taniej niż podany Asus (~150 / 170zł) Patriot LLK 2x 1GB 800mHz cl4 (niewielka różnica względem 800mHz cl5 od Kingstona/Goodrama) Gigabyte 8800GT Zalman 512MB 892zł Zostaje na ew. przesyłkę, lepsze chłodzenie na proca. Oczywiście sensowna buda z wentylacją (x2 fan) i zasilacz już są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) a ten pentium jest Core 2 Duo? bo tylko dwurdzeniowe wchodza w gre... co do grafy to chcialbym zeby starczyla mi na pare lat. a plyta glowna jest odpowiednia do Athlona bo wiadomo do intela jest inna potrzebna z innym socketem. obudowa i zasliacz zostaje ten sam. tylko procek plyta glowna grafa ram i dzwiekowa. radzono mi zebym wzial ATI ale nie mam przekonania co do nich. no ale pewnie patrzycie na to zeby to podkrecic a ja sie w to nie bawie bo sie ile szybciej podzespoly zuzywaja Edytowane 20 Czerwca 2008 przez wojownik112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Proc dual core. Na standardowym napięciu poleci Ci na ~2.6GHz (FSB z 200 na 266mHz) i zużyje się wtedy za... parę lat? Nawet nie doczeka się tego u Ciebie... A już jest sensowniejsze taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 może i tak ale na co mi podkrecanie procka jesli moge miec 2,6 od razu. jesli nawet chcialbym go podrasowac to dokupie potrzadne chlodzenie, walne go na 3,0 i bedzie lux. nie wiem czemu wszyscy mi odradzaja athlona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Athlon na 2,6 będzie mniej wydajny niż Intel na 2,6 i tyle o tym. A lepiej chyba zaoszczędzić i mieć satysfakcję z wydajności droższej części ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Athlon na 2,6 będzie mniej wydajny niż Intel na 2,6 i tyle o tym. A lepiej chyba zaoszczędzić i mieć satysfakcję z wydajności droższej części ? Tak, ale różnica w cale nie jest kolosalna, ani nawet na tyle duża, żeby była dostrzegalna. Także jeżeli autor chce AMD to nie ma najmniejszego problemu - i nie ma co na siłę uszczęśliwiać. Osobiście także wybrałbym intela w tej sytuacji, ale przedstawiony zestawik AMD jest Ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 ale ten intel ma 2000mhz a athlon 2600 wiec dziwisz sie ze jest tanszy? a kupic slabszy proc i go potem podkrecac nie ma sensu bo to tylko bardziej zuzywa czesci przez co sluza krócej... a co byscie mi radzili co do grafy? ktora lepiej kupic? asusa czy galaxy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zużywa od OC i to o wiele bardziej <_< .... Co za różnica, czy będzie to 10 lat, czy 8 lat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 zuzycie jak ty to nazywasz zalezy od temperatury... a jesli nie podnosisz napiecia to temp nie wzrasta co za tym idzie proc sie bardziej nie zuzywa... a po drugie Co za różnica, czy będzie to 10 lat, czy 8 lat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 no dobra i co byscie mi poradzili co do grafiki? którą wybrać?? Asusa czy GALAXY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...