Hofmonek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Szukam dobrych głośników do kompa w cenach do 600zł. Zależy mi na czymś uniwersalnym, nadającym się do gier, filmów ale także do muzyki. Muzyki słucham raczej najczęściej i jest to głównie trance, techno, house, więc przydałby się mocny bassik :wink:. Aktualnie do kompa mam podłączoną wysłużoną już troszkę wierze. (8 lat) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=354683976#photo Jest już w dużej części popsuta. Np. nie działają płyty CD ale głównym problemem jest to,że wejścia na subwoofery nie działają i AUX również zaczyna zawodzić:( Co do głośników to wiem tyle, że subwoofery mają po 60W i 6 omów, a a głośniki na froncie po 25W i również 6 omów. Aktualnie rozważam 2 zestawy ale inne propozycje równierz mile widziane. Logitech Z-2300 Specyfikacja techniczna Ilość głośników w zestawie: 3 Regulacje audio: o głośności o głośności subwoofera Moc zestawu PMPO / RMS: 400 W / 200 W Pasmo przenoszenia zestawu: 35Hz-20kHz Rodzaj satelit : jendnodrożny Materiał obudowy satelit: tworzywo sztuczne Moc PMPO satelit / RMS: W / 40 W Wymiary satelity: 89mm / 152mm / 171mm Materiał obudowy subwoofera: drewno Moc PMPO subwoofera / RMS: / 120 W Wymiary subwoofera: 280mm / 381mm / 280mm Podłączenie: mini jack Rodzaj zasilania: 100-240V ą10% AC Długość przewodu połączeniowego z komputerem: 200 cm Kolor obudowy: Srebrno-Czarny CREATIVE 5.1 GIGAWORKS PRO-GAMER Specyfikacja techniczna Kod Producenta: 51MF4040AA001 Typ zestawu: 5.1 Moc głośnika niskotonowego (RMS): 130 W Moc głośnika satelitarnego (RMS): 36 W Dolna częstotliwość: 35 Hz Górna częstotliwość: 20 kHz Dekoder dźwieku: Brak Wejście analogowe stereo: Tak Wejście analogowe wielokanałowe: Tak Wejście cyfrowe: Nie Ekranowanie magnetyczne: Tak Wyjście słuchawkowe: Tak Zasilacz: Wewnętrzny Pilot: Przewodowy Kolor: Czarny z srebrnymi elementami Nie mogę się zdecydować na któryś z nich. Pierwszy wydaje się lepszy do muzyki a drugi do gier i filmów. Prosiłbym o komentarz na ich temat i swoje propozycje, a szczególnie o pomoc w podjęciu decyzji. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Oba zestawy nie są złe. Oba zestawy prezentują jakiś poziom. Aczkolwiek ostatnio na tym forum panuje częściowo moda na: "Powiedz nie małym plastikowym śmieszadełkom", ew "Lansiarski sub nie dla mnie". Więc zapewne ujrzysz link do takiego czegoś: http://infosoft.pl/product.php?id=200031&categorie=32 Jako iż sam jestem właścicielem nie będe już ślinotoku czynił -> jeno zerknij na temat wyżej/niźej o tychże głośnikach. Ogólnie wielu osobom Z-2300 nie przeszkadza, ba są wręcz zadowoloni. Inni (jak ja) znudzili się dudnieniem osobnego woofera... To zależy od gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Pierwszy wydaje się lepszy do muzykii tylko się wydaje:) Jeśli koniecznie progamery to jakoś okazyjnie na allegro do 400 zł, chociaż i tak to za dużo za nie imo :E Ciekawe są nowe Gienki 5.1 model 6000, ale nie ma jeszcze opinii o nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hofmonek Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 A jaką kartę muzyczną proponujecie do tego CREATIVE 5.1 GIGAWORKS PRO-GAMER? Aktualnie mam: Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller zintegrowana na płycie ASUS P5K PRO Szukam do 150 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Tylko: http://allegro.pl/item389114823_tylko_u_mn...najtaniej_.html 149zł z wysyłką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hofmonek Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Dorobiłem troche kasy i moge kupić karte do 300zł. W starym kompie mam CMI8738 Przydałaby się jakaś z tym dużym wejściem. Mam dżojstik i kierownice pod to wejście a szkoda by leżały nieużywane :-| Narazie znalazłem tylko Creative X-Fi XtremeMusic GOLD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...