Krzysztof036 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) Witam! Planuje zmiane plyty glownej (teraz mam Gigabyte GA-MA69VM-S2). Plyta w sumie mi wystarcza i jestem z jej zadowolony ale mam problem z tym ze jest tylko mATX (karta graficzna ma dwuslotowe chlodzenie, wiec mam do dyspozycji tylko 1 PCI a potrzebuje ich wiecej) i ze plyta ta nie ma opcji O/C. No i tu mam problem poniewaz moglbym wymienic plyte na wyzszy model na tym samym chipsecie (AMD690) np. Gigabyte GA-MA69G-S3H tylko ze ona kosztuje zaleznie od sklepu okolo 175-185PLN. A za 210-220 mam juz plyty na chipsecie AMD770 (np. Abit AX78, Asus M3A czy Gigabyte GA-MA770-DS3) - bardziej przyszlosciowe z obsuga Phenomow. Zintegrowanej grafiki juz nie potrzebuje. Co wybrac? Co sadzicie o tych plytach - czy znajde cos lepszego w tej cenie? (od razu uprzedze ze opcja zmiany na Intela nie wchodzi w gre :rolleyes: ) Edytowane 25 Czerwca 2008 przez cris22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) Abit AX78 - ma bardzo dobre OC, ogolnie zbiera dobre opinie. Poczytaj sobie o niej temat. Zaraz wyleca fani Intela, ze sprzedaj X2 i kup E21x0 i Gigabyte'a na P31, ale na to potrzeba ok 320zl, a X2 latwo teraz sie nie sprzeda... (o ile w ogole). Edytowane 25 Czerwca 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof036 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Sprzedaz Athlona X2 nie wchodzi nawet w gre;-D Po prostu w zupelnosci mi on wystarcza, a po drugie na roznych modelach AMD siedze juz prawie 6 lat wiec mam juz jakis sentyment do tej marki hehe. Szukam tylko teraz dobrej plyty glownej - watek o AX78 czytalem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam! Planuje zmiane plyty glownej (teraz mam Gigabyte GA-MA69VM-S2). Plyta w sumie mi wystarcza i jestem z jej zadowolony ale mam problem z tym ze jest tylko mATX (karta graficzna ma dwuslotowe chlodzenie, wiec mam do dyspozycji tylko 1 PCI a potrzebuje ich wiecej) i ze plyta ta nie ma opcji O/C. No i tu mam problem poniewaz moglbym wymienic plyte na wyzszy model na tym samym chipsecie (AMD690) np. Gigabyte GA-MA69G-S3H tylko ze ona kosztuje zaleznie od sklepu okolo 175-185PLN. A za 210-220 mam juz plyty na chipsecie AMD770 (np. Abit AX78, Asus M3A czy Gigabyte GA-MA770-DS3) - bardziej przyszlosciowe z obsuga Phenomow. Zintegrowanej grafiki juz nie potrzebuje. Co wybrac? Co sadzicie o tych plytach - czy znajde cos lepszego w tej cenie? (od razu uprzedze ze opcja zmiany na Intela nie wchodzi w gre :rolleyes: ) nie ma co zmieniać na intela :-) Myślę, że trzeba właśnie uderzyć w coś takiego na chipsecie AMD770 (np. Abit AX78, Asus M3A czy Gigabyte GA-MA770-DS3) z tańszych to np. FOXCONN A78AX-K AMD770 Socket AM2+ (PCX/GLAN/SATA/RAID) za niecałe 200zł to też zależy jakiego wyposażenia ci potrzeba, gdyż niewiele drożej jest: MSI K9A2 CF-F AMD 790X Socket AM2+ (PCX/DZW/GLAN/SATA/RAID) ok. 240zł najtańsza z tych na 790X :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...