Adamonda Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witajcie, mam problem z moim stareńkim skanerem, chodzi głównie o sterowniki. Problem polega na tym, że wszystkie dostępne sterowniki do OpticPro U12B jakie znalazłem nie chcą się w ogóle uruchomić na moim sprzęcie =/ Wysypują taki oto błąd: Na innym komputerze z WinXP (nie mam go już) działały =/ Próbowałem zainstalować sterowniki po prostu wskazując Windowsowi gdzie ich szukać po podpięciu skanera, ale kończyło się to tym, że jest on wykryty jako Plustek USB scanner, chociaż w sumie nie ma go nawet w Panelu Sterowania pod Skanerami, nie mówiąc już o tym, że żaden program go nie wykrywa. Także zwracam się z prośbą do was: nie wiecie dlaczego sterowniki nie chcą się zainstalować? Albo może znacie jakiś inny skuteczny sposób zmuszenia skanera do współpracy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 z tego co widzę masz jakiś problem z uruchamianiem programów 16 bitowych w systemie (32bitowym) - tytuł okienka z błędem. Na początek spróbuj dezaktywować funkcję DEP kontroli oprogramowania. poz tym może dokładnie zerknij do info jak to zainstalować na stronach plusteka - coś tam kiedyś było takiego że dla XP inaczej się coś robiło niż rozum podpowiada. strona ze sterami i opisami jest po polsku więc nie powinna być trudna w zrozumieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...