Skocz do zawartości
Crosis

The Elder Scrolls III: Morrowind

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jesli wykona sie zadanie zanim sie go wezmie to ci go zaliczy czy nie ?

Mam taki problemik ze na poludniowy-wschod od Seyda Need znalazlem grote Assemanu a w niej kaplice, utluklem tam wszystko a na koncu takze Dagoth Hlerbal (zlapalem dusze za 66000 :lol: ) ze scierwa wyjelem amulet "6 domu", zdaje mi sie ze jest taka misja wybic czcieli "6 domu" tylko nie pamietam gdzie oni maja byc... Czy to mogli byc Ci ?

Kto zna te zadanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jesli wykona sie zadanie zanim sie go wezmie to ci go zaliczy czy nie ?

Mam taki problemik ze na poludniowy-wschod od Seyda Need znalazlem grote Assemanu a w niej kaplice, utluklem tam wszystko a na koncu takze Dagoth Hlerbal (zlapalem dusze za 66000  lol  ) ze scierwa wyjelem amulet "6 domu", zdaje mi sie ze jest taka misja wybic czcieli "6 domu" tylko nie pamietam gdzie oni maja byc... Czy to mogli byc Ci ?

Kto zna te zadanie ?

Tak, wczesniej wykonane zadanie zostanie Ci zaliczone, musisz tylko zglosic sie do odpowiedniego "pracodawcy".

Odnosnie tego zadania, czy jest ono zwiazane z main questem? Jesli tak to nie bedzie problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos sprobowal stworzyc "Czapke Niewitke" czy cos takiego... ?

Zaklac na stale niewidzialnosc 100% w jakis przedmiot...

Ciekawe czy mozna by wtedy brac co sie chce i nie wychodzic z niewidzialnosci ?

Czy bedac niewidzialnym kameleon daje cos jeszcze czy jest zbedny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiawiam sie, ze zaden przemiot nie ma odpowiedniej pojemnosci zeby stworzyc cos takiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej tez zaczne od poczatku grajac w Tribunala, bo niestety minusem mojej postaci jest zbyt mala liczba HP. Z reszta, z moim doswiadczeniem to juz szybko pojdzie :D

To masz jeszcze moja postac. :D Ona chyba jak na swoj level miala niezle z tym HP

Aaaa, to fakt, lady's grace swoje robi, chyba +40 do wytrzymalosci od pocztku...

chyba +25 edurance i +25 personality :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiawiam sie, ze zaden przemiot nie ma odpowiedniej pojemnosci zeby stworzyc cos takiego...

Chyba nie istnieje przedmiot o takiej pojemnosci - zreszta to nie ma sensu

przy kazdej akcji typu atak, rozmowa, otworzenie czegos, podnisienie ...

niewidzialnosc sie straci, dopoki nie zdejmie sie i nie ubierze ponownie zakletego przedmiotu :(

juz lepiej zaklinac kameleona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram juz kilka dni w Morrowind a moj poziom nadal sie nie podnosi.

Wykonalem wszystkie guesty dla gilidi wojownikow w Balmorze

kilka guestow dla Ostrza, wlasnie ide po kwiatki dla gilidi magow, a moj poziom rowny jest 1.

W jaki sposob sa nabijane pkt na poziom ?

Jak mozna sie dowiedziec kiedy zbliza sie nastepny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ktorym miejscu przy zaklinaniu ustala sie ze czar ma byc staly...

Wlozylem gema z dusza Dagoth Hlerbal za 66000 co dalo mi 330 punktow czaru, zaklelem niewidzialnosc i wyskoczyl mi czas trwania... co za ***

A przy 30 sekundach trwania niewidzialnosci musialem to zaklac do dwerwen shild czy cos takiego o pojemnosci 50 (czar zajal 25)...

JAK ZROBIC STALE DZIALANIE ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xenon_ jak najedziesz na napis Poziom to wyskoczy ci pasek postepow z napisem n/10 gdzie n oznacza aktualny poziom postepow.

Aby zwiekszyc n nalezy zdobywac poziomy umiejetnosci...

Poziom umiejetnosci z Major Skill odpowiada jednemu zwiekszeniu n.

Umiejetnosci minor i misc to juz jakies ulamki choc nie wiem dokladnie jakie...

A... i w zaleznosci od tego jakie umiejetnosci i ile poziomow na poziom podskoczyly takie dostaniesz mnozniki do statow ...

Ale o tym juz bylo wczesniej... poczytaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ktorym miejscu przy zaklinaniu ustala sie ze czar ma byc staly...

Wlozylem gema z dusza Dagoth Hlerbal za 66000 co dalo mi 330 punktow czaru, zaklelem niewidzialnosc i wyskoczyl mi czas trwania... co za ***

A przy 30 sekundach trwania niewidzialnosci musialem to zaklac do dwerwen shild czy cos takiego o pojemnosci 50 (czar zajal 25)...

JAK ZROBIC STALE DZIALANIE ???

staly efekt daje krysztal z Golden Saints (chyba 80k) wtedy pojawia sie zmozliwosc zmiany na staly pod czarami.

jeszcze 1 stworek dawal stalke ale nie pamietam jaki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doinstalwalem mod dajacy nowe budynki w balmorze - wchodze do jednego a tu lataja mi straznicy w ebonowych zbrojach z kameleonem na 1000 z constat efect :)

nie powiem komus sie nudzilo.

Takie zaklecie zbroi gwarantuje stala niewidzialnosc niewazne co sie robi :) (ale po 20 min robi sie to nudne :()

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kolejny trouble... OSTATNIE (od tego Stone Heart SZEFA GLIDII WOJOWNIKÓW) mam zabic jakiegoś ARCYZŁODZIEJA w Vivek w jakiejś bibliotece jest ...GDZIE jest ta biublioteka ?!!? (w jakiej dzielnicy) Oraz jeszce jedo. Gram sobie gram i ZAWSZE jak mam jakieś WIELKIE KLEJNOTY DUSZY (nieważne czy zaklęte czy nie) to po spotkaniu z popielnymi zostaja ZASYMILOWANE (niemam ich w ekwipunku) to jakis bug gry ?? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kolejny trouble... OSTATNIE (od tego Stone Heart SZEFA GLIDII WOJOWNIKÓW) mam zabic jakiegoś ARCYZŁODZIEJA w Vivek w jakiejś bibliotece jest ...GDZIE jest ta biublioteka ?!!? (w jakiej dzielnicy?)

Arcyzlodziej - Foreign Quoters Canalworks - backdoors Siminie Fralinie`s store

Jest inna mozliwosc zostania szefem gildii wojownikow - Wystarczy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> od Perciusa Marciusa (gildia Woj w Calderze) quest majacy na celu wyeliminowanie starych szefow gildii.

W ten sposob zostajesz szefem wojownikow - i jesli jestes w G. zlodzieji to mozesz tez dokopac sie do szefostwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz zaczales wycinac szefow G. zlodzieji to musisz skonczyc - tu nie da sie przerwac questa i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> od G. woj. z Caldery.

Sposob ktory wczesniej opisalem jest mozliwy jak Stone Heart poprosi cie o zabicie szefow zlodzieji, ale ty nie wezmiesz tego questa i pojdziesz do G.W. do Caldery - etedy pojawi sie alternatywna sciezka w postaci qestu w ktorym masz wyciac w pien szzefow G.W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze 1 stworek dawal stalke ale nie pamietam jaki :(

W pl wersji nazywa sie to LUNATYK (taka mam przynajmnije nazwe po zakleciu) opisowo rzecz biorac wyglada to : duze garbate i z takimi trabami/wasami do ziemi z przodu , nie wiem jak to lepiej wyjasnic ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na polnoc od Vivec znalazlem Dren Plantation... pelno przypakowanych gosci...

Caly czas nawijaja ze nie naleze do nich i koniec... co to za gildia, klan ?

Kolesie z house Hlallu - chyba nie pomylilem sie w pisowni... Ale czy znowu tacy napakowani...? Kiedys niezla rzeznie im tam urzadzilem :twisted:. W koncu daedricowe "portki" i katana na ulicy nie leza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi