kolo711 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam wszystkich :) Zamierzam zmienić stary sprzęt (ten wypisany w sigu) na nowy i wybrałem takie elementy: Procek: INTEL Core 2 Duo E8400 3,0 GHz FSB 1333 Płyta główna: ASUS P5Q DELUXE Pamięci: ??????? Dysk twardy: Samsung 320GB F1 7200 16MB HD322HJ Karta graficzna: Radeon 4870 <--- jak wyjdzie:) Zasilacz: Zostaje ze starego sprzętu czyli Tagan TG530-U15 Obudowa: tez zostaje Thermaltake Tsunami DreamVA3000BWA Radiator na procka: SCYTHE INFINITY SCINF-1000 <--- leży już 2 lata w półce Pasta na procka: Arctic Silver 5 Pytania: 1. W tej chwili mam monitor Samsung 770p i nie wiem czy jest sens zamiany na LG LCD 22" L227WT-PF ? 2. Chciałbym wykręcić ten procesor do 4 GHz czy te wystawione na allegro są do tego zdolne? 3. Czy ten zasilacz wystarczy na jedna kartę 4870 lub dwie w przyszłości? Wiem ze ta płyta nie obsługuję dwóch kart graficznych w prędkości x16 ale myślę ze starczy i te x8 dla drugiej.:P 4. Czy to chłodzenie na procka zmieści sie na ta płytę?:D 5. Jaki będzie najlepszy Windows do takiego sprzętu ? Vista chyba odpada? 6. Co do wyboru pamięci to czy te będą dobre do takiego zestawu jeżeli podkręci sie procka OCZ 4GB DDRII 800 Reaper CL4 EPP 2 x 2 GB Heatpipe i czy się zmieszczą razem z Infinity ??? Może zaproponujecie lepsze tak do 300 +-. Komp będzie używany głównie do gier,internetu i od czasu do czasu oglądnięcia filmu na TV Z góry dzięki za odpowiedzi:) 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 2.Jeżeli kupujesz nowe to bez różnicy gdzie. 3.Tagany drogie są , weź sobie Corsaira 550W 4.Zmieści się 5.Jeżeli chcesz mieć 4GB Ramu to weź Vistę 64Bit 6.Możesz wziąć OCZ ale także dobre będą muszki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 On ma już tego tagana , ok donośnie zasilacza to pojedynczego radka na pewno udźwignie , z dwoma może być problem bo to stara seria i ma słabszą niż nowe modele linie 12V e8400 bujają sie ponad 4G więc nie ma różnicy gdzie kupisz aby obsłużyć w pełni 4G ramu potrzebujesz systemu 64 bitowego , jednak jeśli zadowolisz się wartością około 3,5G to lepiej pozostać na xp mushkiny em się nawet znośnie kręcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...