piotres Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 dno sie nie wykręca? Nie, nie wykreca sie . Rozwalilo mnie to pytanie :lol2: . Jest przyspawany. Nie, jest na zatrzaski pod zapinka. :lol2: to akurat ci sie udalo :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Nie, nie wykreca sie . Rozwalilo mnie to pytanie :lol2: . Jest przyspawany.nie wiem co w tym śmiesznego widzialem z odkręcanym dnem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 nie wiem co w tym śmiesznego widzialem z odkręcanym dnem Sory, ale ja mam wrażenie, że Ty mało co kumasz, a się za Ikstrim bierzesz. Pamiętaj, że subzero to coś innego niż kręcenie na powietrzu. I nie dziw się, że bardziej doświadczonych kolegów to po prostu śmieszy{pozdro ryba, Twoje docinki są świetne :razz: } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 no , wypowiedź zajefajna a ile się z niej dowiedzialem....... nie każdy jak ty urodzil się z darem do " Ikstrim " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Spokojnie, jak to powiedział chyba MaSell: "Overclocking też wymaga nauki" :wink: Musisz nabrać trochę doświadczenia w tych sprawach, bo jak pisałem, oc na AC to coś innego niż na subzero. Musisz się uporać z dobra izolacją, problemami z coldbug'iem, coldboot'em, itp. Nikt sie z Ciebie nie śmieje. Ja zawsze służę pomocą i dobrą radą i myślę, że większość osób na tym forum także Ci pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Spokojnie, jak to powiedział chyba MaSell: "Overclocking też wymaga nauki"Zawsze musza mnie gdzies wcisnąć :razz: Ja sie zapytam jak gruby jest spod, na oko wyglada na ~10mm. Drugie pytanie, czy to ma utrzymac E8xxx w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 {pozdro ryba, Twoje docinki są świetne :razz: }Zniżkę na rybowe produkty byś chciał widzę. (forget, hehe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Zniżkę na rybowe produkty byś chciał widzę. (forget, hehe) Fuck, mogłem to robić wcześniej, to może bym tego kontenerka za mniej niż te 300zł kupił :razz: Zawsze musza mnie gdzies wcisnąć :razz:Cytować mistrza, to zaszczyt :-D Edytowane 8 Lipca 2008 przez pablopawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) tak potek do 8500 , nie obrazam się ,jestem zielony w DI i to fakt , do tej pory tylko LC spód potka 10 mm Edytowane 8 Lipca 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Cytować mistrza, to zaszczyt :-DNo i juz nie masz znizki na wyroby z fiszerni :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 No i juz nie masz znizki na wyroby z fiszerni icon_wink3.gif Ale ma darmowe uściski u Ciebie [patrząc na fote w profilu :banana: ] Wracając do rurki to ona rozumiem jest polerowana cała z zewnątrz nie tylko miejsce styku z cepem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 tak polerka tylko w miejscu styku z CPU :) Ojj myslalem po prostu ze widac ze to spaw odrazu ...przeciez widac "ciaglosc" na linii podstawa-rura . Peace :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Spokojnie, jak to powiedział chyba MaSell: "Overclocking też wymaga nauki" :wink: Musisz nabrać trochę doświadczenia w tych sprawach, bo jak pisałem, oc na AC to coś innego niż na subzero. Musisz się uporać z dobra izolacją, problemami z coldbug'iem, coldboot'em, itp. Nikt sie z Ciebie nie śmieje. Ja zawsze służę pomocą i dobrą radą i myślę, że większość osób na tym forum także Ci pomoże.Jak na razie to Ty przesadzasz, bo mówisz mu o rzeczach, które na razie go nie dotyczą - raczej wątpię, żeby zaczął od LN2 - DI na początek lepsze, a coldbug i coldboot w wypadku Intela i DI raczej nie występują :mur: Zaizolowane masz dobrze na fotkach, zresztą to nie ma jakiegoś ogromnego znaczenia, jeśli o mnie chodzi to po ostatnim kręceniu i tak mi trochę lodu na mobo wylazło, ale wysuszyłem i jest git (zdjęcia masz w topicu w ekstremalnym, jeśli Cię to interesuje). Zanim będziesz coś kręcił na DI to poprzeglądaj tematy w ekstremalnym - sporo się dowiesz, no i zobaczysz trochę zdjęć jak to wygląda. A samo kręcenie jakieś ekstra trudne nie jest - trzeba pilnować, żeby lód był (ładujesz pełno do kontenera i tyle) no i nie walić za dużych napięć, lepiej mniejsze niż większe dla danych taktów, wtedy są niższe temp i można wyżej podjechać z zegarem. W każdym razie zabawa jest fajna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 dzieki za odp. czytam wsio o DI od dwoch tygodni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Ostatnio znalazłem też to : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=125155 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=124713 Nikt chyba k|ngp|nina nie podważy ;) Edytowane 11 Lipca 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 co to jest to szarawe jakas izlacja wyglada jak taka mata żelowa ps. odliczanie rozpoczęte start 16.07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 wyglądem przypomina to thermalpada ze scythe quiet drive :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jak na razie to Ty przesadzasz, bo mówisz mu o rzeczach, które na razie go nie dotyczą - raczej wątpię, żeby zaczął od LN2 - DI na początek lepsze, a coldbug i coldboot w wypadku Intela i DI raczej nie występują :mur: Zaizolowane masz dobrze na fotkach, zresztą to nie ma jakiegoś ogromnego znaczenia, jeśli o mnie chodzi to po ostatnim kręceniu i tak mi trochę lodu na mobo wylazło, ale wysuszyłem i jest git (zdjęcia masz w topicu w ekstremalnym, jeśli Cię to interesuje). Zanim będziesz coś kręcił na DI to poprzeglądaj tematy w ekstremalnym - sporo się dowiesz, no i zobaczysz trochę zdjęć jak to wygląda. A samo kręcenie jakieś ekstra trudne nie jest - trzeba pilnować, żeby lód był (ładujesz pełno do kontenera i tyle) no i nie walić za dużych napięć, lepiej mniejsze niż większe dla danych taktów, wtedy są niższe temp i można wyżej podjechać z zegarem. W każdym razie zabawa jest fajna :) Jeżeli nie kapujesz pojęcia Subzero to nie pogadamy. Napisałem, że subzero to coś innego niż kręcenie na AC, a nie że jak będzie kręcił na DI to będzie miał cb. Człowieku, czytaj ze zrozumieniem. I bez urazy, ale ja stadium DI i LN2 już przeszedłem i to dawno, a więc takie komentarze zachowaj dla siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 I bez urazy, ale ja stadium DI i LN2 już przeszedłem i to dawno, a więc takie komentarze zachowaj dla siebie.Jeszcze czas na stadium wynikow :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 To samo chciałem napisać, bo do powiedzenia to każdy ma dużo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Co nie zmienia faktu, że z Ln2 trzeba mieć doświadczenie. Kto jak kto ale Ty powinieneś to wiedzieć MaSell. Co do wyników to juz wiele razy pisałem- 2 miejsce w 32M w Polsce, 3 miejsce w PL w 16M, 3 miejsce w AM3 na starym GTS 320Mb, 2 w PL w PiFaście, mnie to satysfakcjonowało{nie chce mi się powtarzać, ale Commando wtedy było na skraju swojego życia} Dobra, ja się nie odzywam, bo ja przecież sie na niczym nie znam według kilku osób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 mam problem z kupnem acetonu - takie cos http://www.allegro.pl/item393317248_b_n_aceton_500ml.html to jest to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Przejdz się może do sklepów gdzie możesz kupić rozpuszczalniki, farby, kleje itd. Ja za 500ml płaciłem chyba coś koło 5zł. Edytowane 15 Lipca 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Przejdz się może do sklepów gdzie możesz kupić rozpuszczalniki, farby, kleje itd. Ja za 500ml płaciłem chyba coś koło 5zł. jest jakaś durna ustawa trzeba spisac kupujacego z dowodu a sprzedawcom sie nie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Idziesz do sklepu z farbami i prosisz o aceton - rozpuszczalnik do farb i innych różnych rzeczy. Ostatnio kupowałem dwa razy i nie było problemów. Równie dobrze możesz kupić spirytus, bo również nadaje się do DI, ale aceton tańszy, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Na spirytusie masz z 10C do tyłu.... Aceton kupisz w sklepie z farbami, jak to już Ci koledzy wspomniali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 jest jakaś durna ustawa trzeba spisac kupujacego z dowodu a sprzedawcom sie nie chcepiszę wyraźnie byłem w paru sklepach z farbami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 tak potek do 8500 , nie obrazam się ,jestem zielony w DI i to fakt , do tej pory tylko LC spód potka 10 mm nie pękaj marcin,DI to ,nic strasznego.Popraw troszku izolke,między socket na ruracza daj recznik papierowy (oczywiście z wyciętą dziurka na proca-są foty na forum),daj też troszku papieru pomiędzy izole,a sloty pamieci.Nie pozwól w czasie benchy na rozmrożenie ruracza ,nie wyłączaj sprzętu na zbyt długo jak juz zaczniesz benchować-wtedy cała mobo przymarznie ,a po ponownym włączeniu woda spłynie rwącym potokiem i po benchach. Cos jeszcze miałem napisać ,ale zapomniałem:D Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 mam DI na nim piszę proc 5.2 narazie ale komp dziala jak w zwolnionym tempie -HELP !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 A stery od grafy są? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...