lluck Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam, grzebe dzisiaj caly dzien po googlach, ale nie moge sobie poradzic, wiec postanowilem napisac. Sprawa wyglada nastepujaco: mam internet z kablowki (Vectra) podlaczony do PC, ale chcialbym tez laczyc sie z internetem przez laptopa (WiFi). Kupilem wiec router, do ktorego podlaczylem modem. Do routera podlaczony jest PC (karta sieciowa), a laptop ma laczyc sie droga radiowa. Wszystko podlaczylem, na PC mam internet, ale nie mam zielonego pojecia jak zrobic, aby uzyskac dostep do internetu na laptopie. Bardzo prosze was, abyscie wytlumaczyli mi co teraz nalezy zrobic, jak i co skonfigurowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 net na kompie podłączonym skrętką chodzi, wiec serwer DHCP jest domyślnie włączony wystarczy więc włączyć WIFI na ruterze, nadać nazwę swojej sieci i już powinno chodzić dodatkowo należałoby ustawić szyfrowanie WPA (jeżeli karta laptopa obsługuje) - jeżeli nie to WAP dobrze też włączyć filtrowanie MAC adresów ale... jest tyle poradników w sieci na ten temat - na tym forum było nie raz wałkowane... dziwne więc, że chce ci się zadawać takie durne pytania i czekać na odpowiedź, skoro można ją uzyskać 100 x szybciej <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...