kaczorkcx Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam, Mam mały dylemat początkowo chciałem kupić x360 do popykiwania ale po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku że nowe grafiki ati 4850 mogą zaoferować mi więcej niż xbox (bo nowe wersje mają problem z przeróbką na piraty puki co...), do tego i tak mam połączenie kompa z tv oraz pada xboxowego... Tak więc prosił bym o pomoc w wyborze jakiejś graficzki na 4850. Poza tym potrzebuje dobrego zasilacza żeby to udźwignął -reszte podzespołów mam w sygnaturze. Szczególnie zalezy mi na ciszy. Ponadto potrzebuje jeszcze głośniczków i tutaj bezapelacyjnie genius 5005 - myśe że w pokoju 2x3 spokojnie wystarczą :) poza tym chciałbym podpiąc do nich tv i ewentualnie lapka wiec te powinny dać rade. Pewnie warto byłoby pomyśleć nad jakaś kartą dźwiękową - prosiłbym o doradzenie - pewnie jakiś x-fi tylko mam ograniczony budżet - duża różnica miedzy audio a gamer? Budżet to powiedzmy 1200 zł na wszystko. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=12880 bo najtańsza a wszystkie jak na chwilę obecną są referencyjne http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=11505 lub http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=2090 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 450 W styknie? nie lepiej jakiś 600? np taki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Chciałeś ciszy więc wybrałem zasilacze które wiem że są ciche. Odnośnie tego corsaira 650 , to zasilacz bardzo dobry i tani ale nie wiem czy cichy , a i odnośnie zapotrzebowania na moc to ta 650 uciągnęłaby CF z 4870 a do pojedynczego 4850 to 450 aż za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 rozumiem ale ja zawsze dużo zmieniam w kompie a zasilacz długo jest ten sam niestety jakoś na niego przymykam oczy do tej pory mam 300W Modecoma :) ledwo co działa... poza tym w przyszłości napewno bede zmeniał procka na jakieś quada jak ceny 45nm spadną i z dwa dyski do macierzy dorzuce wiec myśle że mały zapas mocy może być tutaj wskazany :) fakt że ciezko pogodzić dobrą cene dużą moc i cisze... ale powiedzmy że szukamy czegoś optymalnego, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Jeśli nie masz w planach CF to dowolny z tych co poleciłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 co myślicie o tej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Ta będzie lepsza http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=5838 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Ta będzie lepsza http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=5838 dość tanio mają w komputroniku gamer z 300 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 i dlatego wszyscy którzy się liczą z kasą kupują w esc albo apollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) i dlatego wszyscy którzy się liczą z kasą kupują w esc albo apollo sprawdzilem sprawe... w koputroniku mam na zasilacz i x-fi lepsze ceny (kolega tam pracuje) grafa asus za 500 wiec w sumie można brać komplet ale zasilacz troche slabszy bede musial corsaira 450 W i tak da rade spokojnie... może nie bedzie idealnie cichy ale ludzie w komentach do niego piszą że praktycznie bezgłośny Edytowane 8 Lipca 2008 przez kaczorkcx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 jeszcze pytanko brać tego geniusa 5005 czy może coś takiego? te modecoma wyszly by lekko taniej tylko jak z ich jakością czy są porównywalne z geniusem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 kupiłem sprzęt jaki widac w sygnaturce: grafa - wymiata przy moim monitorze i tv każda gierka na max detalach ze wszystkim co sie da dźwięk - mmm świetne głośniki - karta dźwiękowa elegancka :) zasilacz - cichy wydajny i dużo kabelkow w zapasie :) podsumowując - zajebiście :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...