pietro1 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 ani xp 64 ani visty... bo wywala mi blue screeny, tzn viste da sie zainstalowac za drugim razem bo za pierwszym tez wywala blue screena przy koncu instalacji,wiec zaczynam instalke od nowa, i wtedy system sie instaluje(bez sterownikow raid) az do pierwszego restartu kompa,wtedy znowu mamy fajnego blue screena.... xp wywala sie po jakiejs minucie.. choc stery mam najnowsze ze strony asusa ( w wiscie pokazuje ze sterowniki sa nieodpowiednie dla tej platformy,tyle ze vista wstanie bez sterow(na chwile do pierwszego restartu)) kolega podpowiedzial mi zebym zrobil upgrade biosu , jak mam to zrobic skoro bios zajmuje 2mb wiec na dyskietke sie nie zmiesci..... p.s. config mojego kompa: q9450 corsair 2x1gb 1066mhz asus maximus formula evga gts 8800 640mb acs3 samsung f1 640gbx2 raid 0 plus f1 320gb na dane.... soundblaster fatality tagan 480w (u22 czy cus..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 kolega podpowiedzial mi zebym zrobil upgrade biosu , jak mam to zrobic skoro bios zajmuje 2mb wiec na dyskietke sie nie zmiesci.....Dyskietki to przeżytek. Kup sobie pendrive albo zrób bootowalne CD z BIOSem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro1 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 mam pendrive, tyle ze w xp chyba mi sie nie przyda, bo zeby system poszedl musze zaladowac stery....no chyba ze da sie z gwizdka(pendrive) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 mam pendrive, tyle ze w xp chyba mi sie nie przyda, bo zeby system poszedl musze zaladowac stery....no chyba ze da sie z gwizdka(pendrive) lol czlowiecze masz maximus formula plyty aususa maja o tyle fajnie ze update biosu mozesz zrobic z pendrivea musisz tylko wgrac go na pena zassaj w kafejce czy gdzie pozatym radze ci skopiowac wazne dane i dac formtowanie dysku ale mam tu na mysli normalnie formatowanie a nie szybkie jaraz tak mialem ze mi walil bluescreenami i nie chical instalowac a po normalnym formacie smignal bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Blue screen id? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...