KaxxL Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Witam Nigdy nic wczesniej nie podkrecalem - tak na wstepie Zestaw na kotrym chcialbym podkrecic proca, nie dlatego ze cos mi wolno chodzi etc, z czystej ciekawosci :) E 7200 Foxconn p35a-s OCZ 2gb Chieftec 560W Moglby mi ktos to po koleji wytlumaczyc ? Czytalem ze wystarczy w biosie wartosc ktora mam na 100 wrzucic na 300 i powinien do 3ghz sie podkrecic, right? W 3dmarku mam 13k pkt na tym zestawie bez oc Pozdro Edit Wedlug kalkulatora Mardoka jak ustawie FSB 315 mhz uzyskam nie mal 3ghz Edytowane 14 Lipca 2008 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Przestaw FSB z 266Mhz na 333Mhz. Proc powinien wstac bez większych problemów. Osiągniesz 3163,5 Mhz. Jakie masz chłodzenie? Edytowane 14 Lipca 2008 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Boxowe :) A jak nie wstanie co wtedy trzeba zrobic? Edytowane 14 Lipca 2008 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Odpal ORTHOS-a. Taki sprytny program do testowania stabilności. 4 godziny na prio9 powinno wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Boxowe :) A jak nie wstanie co wtedy trzeba zrobic? To wtedy albo twoja płyta obudzi się w tzw. safe mode i uruchomi bezpieczne ustawienia, albo otwierasz obudowe i robisz CLR CMOS za pomoca zworki na płycie głównej albo wyjmujesz bateryjkę na chwile :wink: Wtedy ponownie włączasz kompa i masz defaultowe ustawienia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Jest 3ghz na pokladzie temp ta sama i napiecie tez 1,080 jak mysliscie ile mozna jeszcze podkrecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Do max możliwości przy danym napięciu?? Nie da sie powiedzieć ile jeszcze można podkręcić...spróbuj sam, jedź w góre z FSB na danym napięciu i testuj stabilność to wszystkiego się dowiesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 I nie zapomnij o odpowiednim dzielniku pamięci podnosząc fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Na razie nie bede podkrecal 3ghz mi wystarczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Na razie nie bede podkrecal 3ghz mi wystarczy :D Apetyt rosnie w miare jedzenia :wink: To dopiero poczatek ... cos mi sie tak wydaje... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...