catalunya Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam, mam kilka pytan odnośnie zestawu: PDC e2180/e2200 2x1GB Goodram 667MHz GA-P31-DS3L HD 4850 Czy na tej płycie nie będzie problemu z OC proca do 3-3,3 GHz(o ile nie trafi mi się jakiś padaka)? Lepiej brać E2180 czy E2200? Czy te pamięci będa działały z tą płytą? Czy działałyby na tej płycie 2x1GB(lub nawet 4x1GB)OCZ platinum 800MHz rev 2, bo mogę je dostać za pól darmo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Z wykluczeniem padaki 3,3ghz zrobisz ale nie lepiej dołożyć choćby do E7200? ;] 2x1Gb na tej płycie będzie śmigać ale 4x1Gb już nie, jeśli chcesz 4GB to bierz 2x2GB np A-data EE 800mhz CL4 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 proc powinien isc na te 3Ghz ale na pentagramie karakorum (nie ma co go meczyc ma boxie), wystarczy E2180, pamieci beda dzialaly, jak mozesz dostac za pol darmo to bierz ale bedzie dzialac tylko 2 GB bo ta plyta nie obslozy 4 kosci 2 stronnych wiec jesli wezmiesz 2GB pamieci OCZ to zestaw jak najbardziej ok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catalunya Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Aha, a gdybym dołożył do E7200 i P35-DS3L, to ta płyta nie hamowałaby potencjału OC tego proca, jaki FSB ona robi? I wtedy wziąłbym te 4GB OCZ. Co o tym myślicie? Który wentyl do proca jest wydajniejszy Mugen czy Karakorum? Edytowane 15 Lipca 2008 przez catalunya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 ten proc powinien isc na tej plycie na ok 3,5 Ghz, to nie wentylatory tylko chlodzenie karakorum w zupelnosci wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catalunya Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 no tak chodziło mi o chłodzenie :wink: A te pamięci będą do tej płyty OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 ocz platinum??? jak najbardziej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catalunya Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 OK, wielkie dzięki ziomeczek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 e7200 p35-ds3l ocz platinum 2x2GB hd4850 pentagram karakorum proc na 3,5Ghz i sprzet jak ta lala :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catalunya Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 wezmę jednak od kumpla OCZ platinum 4x1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) wezmę jednak od kumpla OCZ platinum 4x1GB Bierz, bierz. Pewno sprzedaje bo się kiepsko kręcą, albo sobie weźmie 2x2gb, tak jak większość by zrobiła... Moje ledwo co 900mhz robią Edytowane 15 Lipca 2008 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 adamlop dobrze mówi. Generalnie do OC lepsze będą dwie kości niż cztery i takie 4x1Gb zdarza się padaczne, chyba że trafisz OK lub selekty. W dodatku z OCZ to bym nie liczył na wiele mhz. Są pewniejsze kości jak A-data 2x2GB czy Mushkin, sądze że przy odrobinie szczęścia zwykłe Kingstony value 667mhz by nieźle poleciały :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 ale za polowe ceny i tak sie oplaca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catalunya Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Te kości wcale nie są padaczne, kumpel sprzedaje je bo ma nowego kompa. Generalnie, to dużych częstotliwości na tych pamięciach osiągać nie potrzebuję, wystarczy 900MHz i będę mógł puścić 1:1 z procem na 3,6GHz. Poza tym mogę mieć 4 kości za naprawdę śmieszne pieniądze i gdzieś czytałem, że 2 kości dwugigabajtowe mają gorszy potencjał OC od 4 jednogigabajtowych - wiec jak to jest w rzeczywistości? Edytowane 15 Lipca 2008 przez catalunya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Te kości wcale nie są padaczne, kumpel sprzedaje je bo ma nowego kompa. Generalnie, to dużych częstotliwości na tych pamięciach osiągać nie potrzebuję, wystarczy 900MHz i będę mógł puścić 1:1 z procem na 3,6GHz. Poza tym mogę mieć 4 kości za naprawdę śmieszne pieniądze i gdzieś czytałem, że 2 kości dwugigabajtowe mają gorszy potencjał OC od 4 jednogigabajtowych - wiec jak to jest w rzeczywistości? To że zrobią 900mhz to OK ale jakby ci przyszła chęć na wyższe OC to różnie może być. A czy lepsze 4x1Gb to nie powiedziałbym, głównie zależy od płyty głównej i jak ona radzi sobie z 4 kośćmi a raczej ich ,,prowadzeniem,, podczas OC, dlatego 2 kości po 2GB są tutaj bezpieczniejszym rozwiązaniem i przeważnie to taka konfiguracja lepiej się sprawdza, oczywiście nie mówię że na 4x1Gb nie da się ukręcić wysokich częstotliwości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catalunya Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 To jaki zestaw 2x2GB byście mi polecili, w miarę możliwości jak najtańszy, z agito.pl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Takie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catalunya Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 OK, więc takie wezmę, dzięki wielkie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...